E OFICIAL! Elevii se întorc în bănci. Majoritatea școlilor se redeschid din 8 februarie

,
redeschiderea scolilor
Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a vorbit despre situația copiilor din clasele mici care ar putea reveni la școală din data de 8 februarie.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a anunțat joi, după o ședință la Palatul Cotroceni, că din data de 8 februarie, odată cu începutul semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor deschide.


In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că scenariul hibrid nu va mai exista din 8 februarie, atunci când ar urma ca elevii să revină în școli. Există trei scenarii stabilite pentru reluarea cursurilor în format fizic, în funcție de evoluția ratei de infectare la nivel local. 

redeschiderea scolilor
Ce elevi se vor întoarce în bănci din 8 februarie

 

Ce elevi se vor întoarce în bănci din 8 februarie

Noutatea celor trei scenarii este dată de faptul că în scenariul galben dispare complet varianta de învățământ hibrid, unde clasa era împărțită în două grupe de elevi care făceau, pe rând, școală fizică și online.

"Toți elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a sunt în clasă în scenariul galben, s-a renunțat la scenariul hibrid în decizia de astăzi. În galben nu merg cei din clasele V, VI și VI, respectiv IX, X, XI, acești elevi fac ore online. Sistemul hibrid dispare complet", a explicat Cîmpeanu. 

Acesta susține că varianta hibridă nu a dat rezultate, fiind eliminată complet în decizia luată de autorități. 

„Experiențele din educație mi-au arătat că nu este eficient și mi se pare mai eficient așa. Unul dintre motivele pentru renunțarea la varianta hibrid este acela că profesorilor le e imposibil să aibă grijă de jumătate de elevi în clasă și de cealaltă jumătate în online, în același timp”, a declarat Ministrul Educației

Cele trei scenarii pentru redeschiderea școlilor în 8 februarie

Totuși, în localitățile în care există mai multe cazuri de infectare și este stabilit scenariul roșu, în unitățile de învățământ vor reveni doar copiii de grădiniță și cei din ciclul primar, însă restul nu.

„Scenariul verde – toți merg la școală. Scenariul galben – grădinițele, clasele I-IV, VIII și XII merg la școală, celelalte clase stau în on-line.

Scenariul roșu, când se depășește numărul de 3, la început rămân acasă copiii din clasele V-VIII și liceele, dar continuă să meargă grădinițele și clasele primare. Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în online”, a spus Iohannis.

Citeste si: Cum se vor încheia mediile elevilor. Soluțiile propuse de Ministerul Educației

În ceea ce privește universitățile, președintele țării a declarat că decizia privind reluarea cursurilor fizice se va lua la nivelul unităților de învățământ, fiind luată în considerare și metoda

de acțiune a școlilor preuniversitare.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Se deschid sau nu școlile pe 8 februarie?! Pericolul major la care ar fi expuși elevii și profesorii

Afganistanul riscă să devină un 'stat proscris'

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Breaking news: Ministrul Educației a anunțat când se redeschid școlile! Care este data

PSD cere redeschiderea școlilor! Rafila: Amânarea nu e sănătoasă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies