La școală SÂMBĂTA! Anunț de ultimă oră pentru elevii din România! Cum se face școala în 2021!

,

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut declarații extrem de importante despre cum intenționează să organizeze anul școlar în 2021.


In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, așteaptă luni „ o raportare ” a numărului de elevi care riscă să rămână cu mediile neîncheiate pe semestrul I din cauza

„dificultăților înregistrate în procesul de predare online”.   

Ore de recuperare a materiei pierdute

În funcție de amploarea rezultatului, va trebui să stabilim măsuri remediale, a spus ministrul, duminică seara, referindu-se inclusiv la ore de recuperare a materiei pierdute, care vor trebui să se desfășoare fizic, cu prezență față în față, elev-profesor.

„Va trebui să fie o recapitulare sintetică, cât se poate de eficientă și oricum particularizată la ceea ce a pierdut elevul. Profesorul poate că a predat, dar indicatorul relevant este ceea ce a reușit elevul să asimileze. Deci, diagnostic, obținut prin evaluări, prin simulări, după care, văzând pierderile și locul acestor pierderi, se intervine cu acțiuni remediale personalizate. E nevoie de fiecare cadru didactic”, a punctat ministrul.

Citeste si: Breaking news: Ministrul Educației a anunțat când se redeschid școlile! Care este data

Sorin Câmpeanu spune că „acțiunile remediale” ar trebui organizate de îndată ce începe semestrul al doilea și de îndată ce va fi posibilă prezența fizică în școli.

„Dacă nu vom avea o prezență fizică posibilă, va fi o mare, mare problemă”, a subliniat ministrul. El a spus însă că, optimist din fire, „nu vrea să ia în calcul scenariul” unei școli exclusiv online.

„Tocmai de aceea, mi-am autolimitat dreptul de a introduce în online școala românească dincolo de 8 februarie”, a spus Sorin Cîmpeanu, dar a recunoscut că nu exclude cu totul acest scenariu.

Elevii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta

„După orele normale, vor trebui organizate acțiuni de recuperare, aceste acțiuni remediale, deci după ore. Va fi un volum de ore mai mare, evident. Pentru elevi e un efort mai mare, pentru profesori un efort mai mare, care va trebui să fie plătit.

Dacă este nevoie de organizare la nivelul zilei de sâmbătă va decide fiecare cadru didactic, în funcție de volumul pierderilor pe care îl va identifica.

Poate este suficient să vii cu două-trei ore în fiecare zi”, a detaliat ministrul educației.

Citeste si: E oficial! Când se întorc elevii la școala fizică! Ministrul Educaţiei a făcut marele anunţ!

Sorin Cîmpeanu spune că au fost identificate deja fondurile necesare: este vorba despre 30 de milioane de euro, care vor proveni din fonduri europene, în cadrul proiectului ROSE (Romania Secondary Education), care are ca obiectiv reducerea abandonului școlar și acțiuni remediale. 

„Au rămas peste 80 de milioane de euro la dispoziție în acest proiect ROSE, care, e drept, se adresează doar liceelor”, a menționat ministrul.

De unde va lua banii

Toate cadrele didactice vor fi plătite suplimentar pentru orele de educație remedială, a precizat ministrul. El a explicat care va fi mecanismul prin care profesorii vor putea fi plătiți în plus pentru orele de recuperare:

„Ordonanţa de Urgenţă 178 are prevăzut un cuantum de 200 de lei pe lună per elev, e vorba de 500 de lei pe lună, dacă o şcoală are 1.000 de elevi care sunt în situaţia în care au nevoie de acţiuni remediale – şi este un exemplu deloc departe de realitate – vor fi 500.000 de lei, deci 100.000 de euro, pe care Ordonanţa spune că îi poţi duce către plata utilităţilor şi către plata salariilor pentru acţiuni remediale.

Eu, ca ministru, insist la construcţia bugetului să crească costul standard per elev destinat cheltuielilor materiale, unde intră utilităţile, şi să degrevăm aceste sume de cheltuielile materiale, să meargă totul către plata profesorilor, către acţiuni remediale”, a arătat Sorin Cîmpeanu.

Ar putea fi prelungită școala în vară?

Ministrul a fost întrebat și de scenariul ca școala să se extindă în vară, dar a subliniat că dorește ca examenele naționale să se țină în calendarul stabilit.

„Am avut o serie de consultări maraton cu sindicatele, deci profesorii, cu elevii – Consiliul Național al Elevilor, cu studenții și cu Federația Asociațiilor de Părinți. Toți au cerut ca examenele să fie organizate la data planificată, în prezență fizică.

Asta este dorința noastră, obiectivul nostru, acum. Va trebui să vedem în funcție de evoluția pandemiei. Nimeni n-are un glob de cristal pentru a vedea viitorul”, a răspuns ministrul, conform sursei citate.

Deciziile se vor lua în funcție de realități

Întrebat dacă ceilalți elevi, care nu au examene, ar putea fi chemați la școală pentru recuperare în lunile iulie, august, când, odată cu vaccinarea, poate și pandemia se va domoli, ministrul a spus că va fi găsită „cea mai eficientă soluție”, dar a exclus ca o astfel de măsură să fie obligatorie.

El a insistat că ideal ar fi ca recuperările să fie în februarie, martie și o parte din luna aprilie, iar examenele naționale să se țină la datele planificate. Bibliografia pentru aceste examene naționale ar putea fi, însă, „ subțiată ”.

Citeste si: Ce se intampla cu elevii care NU isi pornesc camera la orele online! Anunt de la Ministrul Educatiei

„Cel mult, luăm în calcul să transmitem seturi de subiecte și dacă numărul celor care vor reclama că materia aferentă acelor subiecte n-a fost predată, dacă va fi prea mare numărul acestora, vom fi nevoiți să adaptăm tematica de examen.

Deci, dată fixă, prezență fizică, tematica o vom adapta în funcție de realități”, a declarat ministrul în legătură cu examenele.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Școlile s-ar putea redeschide din ianuarie

Un înalt oficial din gyvernul Angelei Merkel AVERTIZEAZĂ: Persoanele nevaccinate riscă restricţii

Laura Cosoi îi DISTRUGE pe Smiley și Gina Pistol! I-a UMILIT în public ca niciodată!

Cand se intorc, de fapt, elevii la scoala! Anuntul a venit de la Guvern in urma cu putin timp

O profesoară și-a transformat ora de limba română în curs erotic! Ce îi învăța pe elevi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies