Breaking news: Ministrul Educației a anunțat când se redeschid școlile! Care este data

,
Elevi la școală cu mască
Elevi la școală cu mască

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a avansat o dată pentru redeschiderea școlilor.


In articol:

Într-o întâlnire cu sindicatele din educație, Sorin Cîmpeanu a subliniat că dorește redeschiderea școlilor pe 8 februarie, adică atunci când ar începe semestrul doi.

"S-a reiterat dorința de deschidere a semestrului II în 8 februarie, sub rezerva evoluției epidemiologice, înțelegându-se importanța protecției stării de sănătate a profesorilor și elevilor, a diminuării riscurilor, dar și a necesității organizării unor acțiuni remediale.

S-a subliniat importanța acțiunilor remediale, nu numai pentru cei care susțin examenele naționale. Am fost de acord că este de recuperat, iar recuperarea se va face doar prin devotamentul fiecărui cadru didactic. Se susține dezvoltarea unei tematici corelată cu ceea ce s-a predat și s-a asimilat de către elevi. S-a discutat importanta celor mai eficiente masuri de profesionalizare a managementului școlilor, un lucru deosebit de important. S-au avut în vedere mai multe variante, rezultatul trebuie să fie diminuarea la maximum posibil a influențelor de natura politică", a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu

Iată mai multe declarații ale ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, după întâlnirea cu sindicatele din educație:

 • S-a discutat importanța celor mai eficiente măsuri de profesionalizare a managementului școlilor, un lucru deosebit de important. S-au avut în vedere mai multe variante, rezultatul trebuie să fie diminuarea la maximum posibil a influențelor de natură politică
 • Importanța finanțării cercetării în universități și asigurarea resurselor
 • Consiliul Național al Elevilor susține bursele, Ministerul Educației la fel. Printr-o HG s-a instituit cuantum minim 100 de lei, acesta va trebuie să aibă susținere financiară în bugetul educației – 530 milioane de lei. Anul acesta, cuantumul total a fost de 270 milioane de lei, jumătate din ceea ce ne propunem. Jumătate au fost burse destinate elevilor din București.
 • S-a luat în considerare transportul elevilor – soluția e de solicitare a reglementării prin ANRSC a unor tarife maximale, astfel încât acea parte de servicii de transport nereglementat să fie reglementată pentru a putea fi decontată.
 • Planurile cadru pentru liceu – Știți că există puncte de vedere diferite, este nevoie de timp pentru a fi armonizate. Au o formă perfectibilă.
 • O flexibilizare a planurilor cadru mai ales pentru clasele a XI-a și a XII-a.
 • Identificarea unui numitor comun privind metodologia unui feedback semestrial.
 • Susținerea examenelor naționale cu prezență fizică, la datele stabilite, pe baza unei materii adaptate, susținerea unei evaluări pentru a avea acțiuni remediale din timp.
 • Am agreat cu elevii că nu vom exclude niciun scenariu pentru deschiderea în al doilea semestru.
 • Ca urmare a întâlnirii cu federația asociațiilor de părinți: Susținerea unor evaluări premergătoare examenelor naționale în vederea realizării planurilor remediale
 • Se dorește consolidarea cadrului legal care sa faciliteze un dialog intre scoala si societatea civila
 • S-a reiterat dorința de deschidere a școlilor în 8 februarie

PSD a cerut redeschiderea de urgență a școlilor!

PSD a cerut redeschiderea de urgență a școlilor. Anunțul a fost făcut de Alexandru Rafila, care a fost propunerea PSD pentru funcția de premier al României.

„Cifrele publicate în ultimele săptămâni de MS arată o scădere a incidenței infecției, arată marea majoritate, cu trei excepții, în zona verde, iar acest lucru nu are niciun fel de corelație cu această măsură de amânare a deschiderii țcolilor.

PSD cere în mod clar redeschiderea școlilor odată cu terminarea vacanței școlare. Amânarea cu încă o lună nu e sănătoasă nici pentru copii, nici pentru părinții lor, nici pentru economie” a declarat deputatul PSD Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a criticat și campania de vaccinare contra Covid-19.

"Ea nu este empatică, nu transmite informații legate de vaccin și sper ca acest lucru să se corecteze în perioada următoare, să avem informații legate de un calendar de vaccinare coerent, pentru că distribuția vaccinului va continua până în septembrie.

Este clar că trebuie să ajungem la o capacitate de administrare de cel puțin 50.000 de doze pe zi. Sper ca și alt vaccin să fie autorizat în UE, încât și medicii de familie să poată contribui la o acoperire vaccinală cât mai bună”, a mai afirmat Rafila, într-o conferință de presă.

Citeste si: E oficial! Când se întorc elevii la școala fizică! Ministrul Educaţiei a făcut marele anunţ!

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

E oficial! Când se întorc elevii la școala fizică! Ministrul Educaţiei a făcut marele anunţ!

VIDEO | Ministrul Educației, dezamăgit de atitudinea părinților: 99% dintre părinții elevilor dintre-o școală din Capitală, împotriva testării

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

PSD cere redeschiderea școlilor! Rafila: Amânarea nu e sănătoasă

Școlile rămân închise! Când ar putea fi redeschise

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies