Încă 14 zile de carantină! Se întâmplă în România chiar acum!

,
Carantina
Carantina de 14 zile, prelungită într-o localitate din România.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis să prelungească măsura privind carantinarea comunei ilfovene Ciorogârla.


In articol:

Carantina zonală pentru comuna Ciorogârla din județul Ilfov a fost prelungită cu 14 zile, începând de marţi, de la ora 5.30, anunță Instituţia Prefectului- Judeţul Ilfov, potrivit Agerpres.

Ciorogârla
Încă 14 zile de carantină pentru locuitorii din Ciorogârla!

Carantină pentru locuitorii din Ciorogârla!

Propunerea a fost înaintată către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Şeful DSU, secretar de stat dr. Raed Arafat, a emis luni Ordinul nr. 6230 privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Ciorogârla, judeţul Ilfov.

Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, CJSU Ilfov a adoptat astăzi în ședință extraordinară Hotărârea nr. 5 din 18.01.2021, prin care s-a făcut propunerea de prelungire a măsurii de carantinare zonală pentru comuna Ciorogârla, propunere înaintată catre Departamentul pentru Situații de Urgență. Șeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis Ordinul nr. 6230 din 18.01.2021 privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Ciorogârla, județul Ilfo v”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Ilfov.

Citeste si: O asistentă medicală de 41 de ani a murit, din cauza infectării cu COVID-19. A încercat să se trateze acasă

Decizia a fost luată din cauza numărului mare de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. 

Comuna Ciorogârla reintra în carantină, în urmă cu două săptămâni, după ce incidența cazurilor de Covid-19 ajunsese la aproape 10 la mia de locuitori. 

„Pe 13 noiembrie 2020, ziua în care comuna Ciorogârla a intrat în primul ciclu de carantinare, rata de incidență era de 7,99 la 1000/locuitori, iar la finalul ciclului de carantinare rata a fost de 4.45 la 1000/locuitori. Astăzi, 11 ianuarie 2021, se constată o tendință de creștere accentuată a ratei de incidență cumulată pentru ultimele 14 zile, care a atins valoarea de 9,83/1.000

locuitori”,  au susținut atunci reprezentanții Prefecturii Ilfov, potrivit digi24.ro.

Județul Ilfov a fost afectat de carantină încă din luna noiembrie 2020, moment în care au fost carantinate localitățile Popești-Leordeni, Mogoșoaia, Brănești, Bragadiru, Ciorogârla, Dragomirești și Dobroești.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

O ţară nu îşi va deschide graniţele în 2021! Ce regiune îşi va păstra frontierele închise în acest an

VIDEO România are, oficial, doar 200 de cazuri de infectare cu tulpina britanică a SARS-CoV-2, spune Adriana Pistol

Ceaiul care poate declanșa cancer la colon. Mulți români continuă să-l bea fără să știe la ce se expun. Medicul Laura Ene avertizează

Cât timp te protejează, de fapt, vaccinul anti-COVID

Bilanț coronavirus 19 ianuarie 2021: Numărul deceselor crește

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies