Încă 14 zile de carantină! Se întâmplă în România chiar acum!

,
Carantina
Carantina de 14 zile, prelungită într-o localitate din România.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis să prelungească măsura privind carantinarea comunei ilfovene Ciorogârla.


In articol:

Carantina zonală pentru comuna Ciorogârla din județul Ilfov a fost prelungită cu 14 zile, începând de marţi, de la ora 5.30, anunță Instituţia Prefectului- Judeţul Ilfov, potrivit Agerpres.

Ciorogârla
Încă 14 zile de carantină pentru locuitorii din Ciorogârla!

Carantină pentru locuitorii din Ciorogârla!

Propunerea a fost înaintată către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Şeful DSU, secretar de stat dr. Raed Arafat, a emis luni Ordinul nr. 6230 privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Ciorogârla, judeţul Ilfov.

Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, CJSU Ilfov a adoptat astăzi în ședință extraordinară Hotărârea nr. 5 din 18.01.2021, prin care s-a făcut propunerea de prelungire a măsurii de carantinare zonală pentru comuna Ciorogârla, propunere înaintată catre Departamentul pentru Situații de Urgență. Șeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis Ordinul nr. 6230 din 18.01.2021 privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Ciorogârla, județul Ilfo v”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Ilfov.

Citeste si: O asistentă medicală de 41 de ani a murit, din cauza infectării cu COVID-19. A încercat să se trateze acasă

Decizia a fost luată din cauza numărului mare de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. 

Comuna Ciorogârla reintra în carantină, în urmă cu două săptămâni, după ce incidența cazurilor de Covid-19 ajunsese la aproape 10 la mia de locuitori. 

„Pe 13 noiembrie 2020, ziua în care comuna Ciorogârla a intrat în primul ciclu de carantinare, rata de incidență era de 7,99 la 1000/locuitori, iar la finalul ciclului de carantinare rata a fost de 4.45 la 1000/locuitori. Astăzi, 11 ianuarie 2021, se constată o tendință de creștere accentuată a ratei de incidență cumulată pentru ultimele 14 zile, care a atins valoarea de 9,83/1.000

locuitori”,  au susținut atunci reprezentanții Prefecturii Ilfov, potrivit digi24.ro.

Județul Ilfov a fost afectat de carantină încă din luna noiembrie 2020, moment în care au fost carantinate localitățile Popești-Leordeni, Mogoșoaia, Brănești, Bragadiru, Ciorogârla, Dragomirești și Dobroești.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

O ţară nu îşi va deschide graniţele în 2021! Ce regiune îşi va păstra frontierele închise în acest an

Ştefan Cazimir, fost deputat, unul dintre cei mai importanţi filologi români contemporani, A MURIT

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Cât timp te protejează, de fapt, vaccinul anti-COVID

Bilanț coronavirus 19 ianuarie 2021: Numărul deceselor crește

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies