Cât timp te protejează, de fapt, vaccinul anti-COVID

,
vaccin covid
Cat de eficient este vaccinul anti-covid

Raed Arafat a oferit lămuriri cu privire la vaccinul împotriva Coronavirusului. Iată ce beneficii vor avea cei vaccinaţi.

Campania de vaccinare anti-COVID este în plină desfăşurare şi la noi în ţară. În contextul în care mulţi români sunt încă sceptici cu privire la procesul de imunizare, Raed Arafat  a oferit detalii cu privire la eficienţa vaccinului.

Cei vaccinaţi vor evita carantina

Într-un interviu acordat luni seară pentru Digi 24, Raed Arafat a dezvăluit faptul că CNSU a decis ca cei care au făcut ambele doze de vaccin nu mai stau în carantină la intrarea în România. El este convins că urmează să se stabilească la nivel european modul de recunoaştere a vaccinării împotriva COVID-19.

”Ideea este că în momentul în care te-ai vaccinat, ai a doua doză şi mai ai zece zile care au trecut, şansa de transmitere scade şi era normal să nu mai ai carantina 10 zile, dacă te-ai vaccinat. Nu este vorba de pasaportul de vaccinare care limitează călătoriile sau aşa ceva, ci este vorba de o măsură normală de sănătate publică. Cei care s-au vaccinat nu mai stau în carantină, dacă au făcut şi doza de rapel şi au trecut şi minim 10 zile”, a declarat Arafat.

”Documentul pe care l-am primit, avea datele mele şi în limba engleză. Sunt discuţii la nivel european, o să se discute aceste aspecte şi poate o să se stabilească şi modul de recunoaştere din aceste ţări.

(...) Nu ca să limiteze circulaţia, dar măsura luată de noi astăzi va facilita în scop turistic. Poate că unele ţări o să zică, ai vaccin- intri, nu ai vaccin- intri cu carantină. Nu putem spune nu dacă nu ai vaccin”, a concluzionat el.

Citeste si: Coronavirus în România, 17 ianuarie 2021. Bilanțul pe județe și numărul de teste efectuate

Imunitatea după vaccinare durează maxim 8 luni

Întrebat cât durează imunitatea, după vaccinare, Raed Arafat a explicat că deocamdată se cunoaşte că 6-8 luni, însă cu cât timpul trece, cu atât este demonstrată valabilitatea.

”La acest moment, ştim cu cât creşte timpul. Persoanele care au fost testate şi au intrat în studii, ele în continuare sunt evaluate la numărul de anticorpi, cu cât trece timpul mai mult, şi se pare că imunitatea este valabilă şi acuma, înseamnă că timpul se prelungeşte. Deci în acest moment în 6-8 luni deja s-au făcut teste pe cei care au fost vaccinaţi şi nimeni nu a venit să spună ”atenţie că a scăzut” şi cu cât timpul trece şi testele demonstrează că anticorpii sunt prezenţi, cu atât valabilitatea acestei vaccinări este mai lungă. În acest moment asta putem zice. Nimeni nu poate să vină să spună cu certitudine imunitatea durează 3 ani pentru că vaccinul nu există de trei ani, ci există de câteva luni. Din ce am înţeles urmează să fie testaţi periodic timp de doi ani cel puţin”, a concluzionat Arafat.

Citeste si: Mai purtăm sau nu mască după vaccinare? Ce spune medicul Adrian Marinescu

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Se schimbă salariul minim! Informația momentului pentru angajații din România. Decizia a fost luată oficial

Lovitură pentru toți consumatorii de energie: vor trebui să achite o taxă suplimentară, pe lângă factura la energie

Se schimbă salariul minim! Informația momentului pentru angajații din România. Decizia a fost luată oficial

Adrian Streinu-Cercel, anunț de ultimă oră despre vaccinul anti-Covid-19: „Am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură...” Ce descoperire au făcut medicii?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies