Mai multe regiuni din Italia vor intra din nou în carantină de luni! În ce regiuni se va impune această măsură

,
Italia în carantină
Mai multe regiuni din Italia intră în carantină

În mai multe regiuni din Italia se va impune caratina de luni, 18 ianuarie. Anunţul a fost făcut de un purtător de cuvânt al ministerului Sănătăţii.


In articol:

Mai multe regiuni din Italia se află în secenariul roşu, dar vor trece în scenariul portocaliu, astfel vor rămâne închise magazinele care nu sunt de maximă importanţă, iar deplasarea în afara domiciliului se va face doar în anumite situaţii.

Ce regiuni din Italia vor intra în carantină începând de luni

Ministrul italian Roberto Speranza urmează să semneze decretul prin care trei regiuni sunt încadrate în zona roşie. În funcţie de gravitatea situaţiei epidemiologică, Italia este împărţită în mai multe zone precum, zona galbenă cu risc moderat, portocalie cu risc mediu sau roşu cu risc ridicat. Situaţia este analizată săptămânal de către specialişti. 

Regiunile din Italia care vor intra în carantină începând de luni, 18 ianuarie, sunt Lombardia, Alto Adige din nord şi Sicilia din sud.

Ce reprezintă fiecare zonă colorată

În zonele roşii, cele cu risc ridicat de infectare cu noul coronavirus, se aplică, pe lângă restricţiile în vigoare la nivel naţional, interdicţia de funcţionare a magazinelor, cu excepţia celor care comercializează bunuri de strictă necesitate, cum ar fi alimentele şi produsele farmaceutice, iar restaurantele pot vinde mâncare doar pentru acasă. 

În zonele portocalii, toate magzinele sunt deschise, dar este valabilă aceeaşi restricţie pentru restaurante ca şi în cele roşii. 

În zonele galbene, barurile şi restaurantele sunt deschise până la orele 18, dar nu pot fi serviţi mai mult de patru clienţi la aceeaşi masă. 

Citeste si: Anunț important! Ce se întâmplă cu românii care se întorc din Italia în perioada sărbătorilor de iarnă!

Guvernul italian a prelungit o parte din măsuri

Circulaţia este interzisă între orele 22:00 şi 05:00, centrele comerciale sunt închise în weekend şi de sărbătorile legale, iar barurile se închid cel mai târziu la ora 18:00, în toată țara. Guvernul italian a prelungit până în 15 februarie interdicţia de deplasare dintr-o regiune în alta. Staţiunile de schi rămân închise până la aceeaşi dată. După 15 februarie, se vor putea redeschide muzeele, numai în zonele galbene şi numai de luni până vineri, cu un număr limitat de vizitatori.

Sălile de sport, piscinele publice şi cinematografele nu vor fi deschise înainte de 5 martie, conform Agerpres.

Citeste si: Carantină obligatorie pentru românii întorşi în ţară! Ce state se află pe lista roşie

Roberto Speranza a afirmat recent că guvernul are în vedere şi instituirea unor zone albe, unde nu vor mai exista restricţii pentru magazine, cinematografe, teatre, sălile de dans şi de sport, dar vor fi obligatorii în continuare portul măştii şi distanţarea socială. Deocamdată, nicio regiune din Italia nu îndeplineşte criteriile pentru încadrarea în această categorie, sub 50 de cazuri noi de infectare cu coronavirus la 100.000 de locuitori, timp de cel puţin trei săptămâni.

În Italia, unde bilanţul de până acum al epidemiei de coronavirus este de peste 80.000 de morţi, continuă campania de vaccinare; conform datelor oficiale, au fost administrate până acum mai mult de 970.000 de doze de vaccin.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Care a fost reacţia lu Messi, după primul meci în care a fost eliminat la Barcelona

Rușii la un pas de preluarea celui de al doilea oraș ca mărime din Ucraina. Zelenski crede că rușii au doar nevoie de un pretext să ocupe Harkov

Armata Romana cauta voluntari care la nevoie pot fi trimisi la razboi. Ce salarii ofera si care sunt criteriile de recrutare

Avantajele sistemelor de ventilaţie cu recuperare de căldură

Păstrăvul somonat. Cum s-a creat acest nou tip de pește care se găsește inclusiv în România

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies