Anunț important! Ce se întâmplă cu românii care se întorc din Italia în perioada sărbătorilor de iarnă!

,
Ce ar trebui să știe românii care se întorc din Italia în această perioadă?
Ce ar trebui să știe românii care se întorc din Italia în această perioadă?[Sursa foto: unsplash]

În cursul zilei de joi, autoritățile din România au actualizat lista țărilor din zona galbenă, astfel că Italia a ieșit din zona de risc ridicat. Ce se întâmplă cu românii care se întorc în țară de sărbători?


In articol:

Vești bune pentru românii plecați la muncă în Italia și care plănuiesc să revină în țară pentru a-și petrece sărbătorile de iarnă alături de familie. Dacă până acum erau obligați să stea în carantină timp de 14 zile, acum, restricțiile au fost ridicate, având în vedere că Italia nu mai este inclusă pe lista țărilor care prezintă un risc epidemiologic ridicat. 

Câte țări se află în zona galbenă? Cei care se întorc din aceste zone trebuie să stea în carantină

Autoritățile române au actualizat lista țărilor aflate în zona galbenă. Astfel, dacă săptămâna trecută erau 30 de state pe listă, acum sunt 37 de țări în zona galbenă. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat hotărârea prin care s-a decis ca toți cei care se întorc din aceste țări în România să intre în carantină timp de 14 zile. Oamenii se pot carantina la domiciliu sau la o altă adresă pe care o vor declara și pe care nu vor avea voie să o părăsească timp de 14 zile. 

Citeste si: Ultima oră! Restricții până la 1 ianuarie 2021. Măsurile intră în vigoare pe 18 decembrie

Italia nu se mai regăsește pe listă în această săptămână, astfel că românii care vor să se întoarcă acasă de sărbători trebuie să știe că nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină timp de două săptămâni, autoritățile menționând că măsura se aplică imediat.

Iată care sunt țările din zona galbenă: Serbia, Georgia, Croația, Lituania, Luxemburg, Muntenegru, San Marino, Slovenia, Belize, SUA, Andorra, Jersey, Curacao, Suedia, Ungaria, Panama, Elveția, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Cehia, Azerbaidjan, Puerto Rico, Palestina, Olanda, Polinezia Franceză, Cipru, Bulgaria, Portugalia, Danemarca, Slovacia, Turcia, Republica Moldova, Austria, Armenia, Letonia, Estonia și Iordania, potrivit digi24.ro 

Toate persoanele care se întorc din aceste țări sunt obligate să stea în carantină 14 zile.

Cei care vor să iasă din carantină mai repede au posibilitatea ca în a 8-a zi să facă un test pentru coronavirus, iar dacă rezultatul acestuia este unul negativ și nu prezintă niciun simptom asociat bolii, atunci pot ieși din carantină după a 10-a zi.

lista țărilor din zona galbenă
Lista țărilor din zona galbenă[Sursa foto: captura libertatea.ro]

Citeste si: Europa, din nou în carantină! Unde se înăspresc măsurile de siguranţă

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ministrul de Finanțe, anunț important pentru toți românii: „Salarii, pensii...” Care este situația financiară a României?

VIDEO Tânăra cu dizabilităţi care cântă la harpă cu ochii

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

Când va începe vaccinarea românilor împotriva noului Coronavirus

Motivul pentru care directorul companiei Pfizer nu s-a vaccinat încă anti-Covid-19: „Am 59 de ani și...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies