Anunț important! Ce se întâmplă cu românii care se întorc din Italia în perioada sărbătorilor de iarnă!

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 17 dec 2020, 18:22
Ce ar trebui să știe românii care se întorc din Italia în această perioadă?
Sursa: unsplash

În cursul zilei de joi, autoritățile din România au actualizat lista țărilor din zona galbenă, astfel că Italia a ieșit din zona de risc ridicat. Ce se întâmplă cu românii care se întorc în țară de sărbători?

Vești bune pentru românii plecați la muncă în Italia și care plănuiesc să revină în țară pentru a-și petrece sărbătorile de iarnă alături de familie. Dacă până acum erau obligați să stea în carantină timp de 14 zile, acum, restricțiile au fost ridicate, având în vedere că Italia nu mai este inclusă pe lista țărilor care prezintă un risc epidemiologic ridicat. 

Câte țări se află în zona galbenă? Cei care se întorc din aceste zone trebuie să stea în carantină

Autoritățile române au actualizat lista țărilor aflate în zona galbenă. Astfel, dacă săptămâna trecută erau 30 de state pe listă, acum sunt 37 de țări în zona galbenă. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat hotărârea prin care s-a decis ca toți cei care se întorc din aceste țări în România să intre în carantină timp de 14 zile. Oamenii se pot carantina la domiciliu sau la o altă adresă pe care o vor declara și pe care nu vor avea voie să o părăsească timp de 14 zile. 

Citeste si: Ultima oră! Restricții până la 1 ianuarie 2021. Măsurile intră în vigoare pe 18 decembrie

Italia nu se mai regăsește pe listă în această săptămână, astfel că românii care vor să se întoarcă acasă de sărbători trebuie să știe că nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină timp de două săptămâni, autoritățile menționând că măsura se aplică imediat.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Iată care sunt țările din zona galbenă: Serbia, Georgia, Croația, Lituania, Luxemburg, Muntenegru, San Marino, Slovenia, Belize, SUA, Andorra, Jersey, Curacao, Suedia, Ungaria, Panama, Elveția, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Cehia, Azerbaidjan, Puerto Rico, Palestina, Olanda, Polinezia Franceză, Cipru, Bulgaria, Portugalia, Danemarca, Slovacia, Turcia, Republica Moldova, Austria,

Armenia, Letonia, Estonia și Iordania, potrivit digi24.ro 

Toate persoanele care se întorc din aceste țări sunt obligate să stea în carantină 14 zile. Cei care vor să iasă din carantină mai repede au posibilitatea ca în a 8-a zi să facă un test pentru coronavirus, iar dacă rezultatul acestuia este unul negativ și nu prezintă niciun simptom asociat bolii, atunci pot ieși din carantină după a 10-a zi.

Citeste si: Europa, din nou în carantină! Unde se înăspresc măsurile de siguranţă

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!