Ultima oră! Restricții până la 1 ianuarie 2021. Măsurile intră în vigoare pe 18 decembrie

,
Restricții în Vatra Dornei până la 1 ianuarie 2021
Restricții în Vatra Dornei până la 1 ianuarie 2021[Sursa foto: Instagram]

Măsura carantinării a dat rezultate în mai multe orașe mari din țară, rata de infectare cu noul coronavirus fiind în scădere în aceste zone. Acum, autoritățile au decis ca un întreg muncipiu să intre în scenariul roșu până la începutul anului viitor.


In articol:

Reprezentanții autorităților au respins ideea unei carantine generale în România, menționând că vor fi luate măsuri doar în zonele în care sunt raportate multe cazuri de coronavirus. Astfel s-a ajuns în situația în care orașe mari ale României să fie carantinate pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în comunitate.

Un întreg municipiu intră în scenariul roșu. Restricții până la 1 ianuarie 2021

Pentru că numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut semnificativ în ultima perioadă, rata de infectare cu noul coronavirus depășind 4 cazuri la mia de locuitori, CJSU Suceava a decis ca municipiul Vatra Dornei să intre în scenariul roșu pentru o perioadă de 14 zile, potrivit stirileprotv.ro.

Restricțiile vor fi aplicate în Vatra Dornei începând cu data de 18 decembrie și vor rămâne în vigoare până la 1 ianuarie 2021. Astfel, noile măsuri vor fi valabile și în perioada Crăciunului și Revelionului, lucru care va schimba modul în care se vor desfășura sărbătorile de iarnă din acest an.

Barurile, cafenelele și restaurantele din Vatra Dornei vor fi închise în perioada sărbătorilor de iarnă
Barurile, cafenelele și restaurantele din Vatra Dornei vor fi închise în perioada sărbătorilor de iarnă[Sursa foto: unsplash]

Stațiunea Vatra Dornei se va afla în scenariul roșu, ceea ce înseamnă că restaurantele și cafenelele nu vor mai putea funcționa în spațiile închise. Totuși, hotelurile și pensiunile vor rămâne deschise, iar restaurantele din interiorul acestora vor putea funcționa doar pentru persoanele cazate acolo.

Se vor închide și barurile, sălile de jocuri de noroc, cluburile sau discotecile, iar terasele vor putea funcționa doar dacă sunt amenajate în exterior, în aer liber. Între mese trebuie să existe o distanță de minimum 2 metri, iar la o masă nu pot sta mai mult de 6 persoane dacă nu fac parte din aceeași familie. 

Citeste si: Cum va arăta noaptea de Revelion în acest an? Raed Arafat, informații oficiale: „Ieșim pe balcon...”

Decizia ca municipiul Vatra Dornei să intre în scenariul roșu a fost luată pentru a limita răspândirea noului coronavirus și a preveni apariția unor cazuri noi de îmbolnăvire, având în vedere că rata de infectare este una ridicată, depășind 4 cazuri la mia de locuitori.

Citeste si: Ce este interzis să facem de Revelion? Raed Arafat: „Colegii mei de la ordine publică iau cele mai severe măsuri!”

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cum se transmite, de fapt, noul coronavirus? Studiul care schimbă tot ce știam până acum

Rezultate oficiale parțiale ale referendumurilor din Ucraina - Anunțul rușilor după numărarea a aproape 30% din voturi

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Lockdown începând de astăzi! A fost ridicat la maximum nivelul de alertă în pandemie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies