Ministrul de Finanțe, anunț important pentru toți românii: „Salarii, pensii...” Care este situația financiară a României?

,
Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu
Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu[Sursa foto: Facebook]

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a transmis un mesaj prin care dă asigurări că, în momentul de față, situația financiară a României este una bună.

Pandemia de coronavirus a afectat puternic întreaga lume, iar România nu face excepție. Cu toate acestea, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a precizat că nu există îngrijorări din punct de vedere financiar pentru următoarea perioadă, menționând că situația este sub control.

Ministrul Florin Cîțu, anunț important despre pensii și salarii

În contextul în care specialiștii și-au manifestat îngrijorarea cu privire la situația financiară a României, ministrul Florin Cîțu a făcut o serie de precizări.

Acesta a amintit că există suficienți bani pentru plata salariilor, alocațiilor sau pensiilor, dar și pentru alte cheltuieli, motiv pentru care românii nu ar trebui să își facă griji. Mai mult, se pare că deja se lucrează la bugetul pentru 2021, iar finanțarea pentru prima jumătate a anului următor deja a fost asigurată, potrivit informațiilor oferite de ministrul Finanțelor.

Ministrul de Finanțe a făcut un anunț important despre plata pensiilor și salariilor în perioada următoare
Ministrul de Finanțe a făcut un anunț important despre plata pensiilor și salariilor în perioada următoare[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Ministrul Economiei, vești bune pentru români. Alocațiile copiilor vor fi dublate, iar pensiile vor creşte cu 46 la sută

„Am văzut în spațiul public, în ultima perioadă, foarte multă îngrijorare în ceea ce privește situația financiară a României. Vreau să vă asigur pe toți că nu există nicio problemă. Mai mult, sunt două lucruri pe care vreau să vi le prezint astăzi: în primul rând, am asigurat finanțarea pentru prima parte a anului viitor, vorbim de primele 4 sau 5 luni, nu există nicio problemă pentru cheltuieli, mai ales pentru cheltuieli în sănătate, investiții, banii sunt deja, îi avem, nu este nicio problemă să putem să le dăm drumul, să putem face aceste cheltuieli.

Salarii, pensii, nu este nicio problemă. În al doilea rând, în Ministerul de Finanțe deja am început să lucrăm la bugetul pentru 2021. E adevărat, lucrăm pe structura actualului Guvern, cu 16 Ministere, dar o să fie foarte ușor de ajustat dacă prin negociere politică se ajunge la o altă structură a Guvernului. De aceea, vreau să vă asigur, chiar și în această perioadă, că situația financiară a României este pe mâini bune, și nu există probleme și nici nu vor exista în perioada următoare.”, a spus ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, potrivit alephnews.ro .

Recent, România a primit prima tranșă din instrumentul SURE, mai exact 3 miliarde de euro. Împrumutul total are o valoare de 4,1 miliarde de euro și urmează ca restul de banii să fie acordați în perioada următoare. 

Citeste si: Romania nu sta atat de rau economic cum ne-am fi asteptat! Cum arata cifrele oficiale

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ultima oră! Restricții până la 1 ianuarie 2021. Măsurile intră în vigoare pe 18 decembrie

Șeful Enel, profeție terifiantă: piața de energie va avea doi ani de volatilitate extremă

Ultima oră! Restricții până la 1 ianuarie 2021. Măsurile intră în vigoare pe 18 decembrie

Europa, din nou în carantină! Unde se înăspresc măsurile de siguranţă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies