Carantină obligatorie pentru românii întorşi în ţară! Ce state se află pe lista roşie

Author: Denisa Avram
Actualizat: 04 ian 2021, 14:57
Carantina obligatorie pentru romanii veniti din Marea Britanie

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat ţările de pe lista roşie, în ceea ce priveşte riscul de infectare cu COVID-19

S-a decis reluarea zborurilor dinspre şi către Marea Britanie, începând de luni.

Persoanele care vin din Regatul Unit vor trebui, însă, să prezinte un test negativ pentru COVID-19, făcut cu cel mult 48 de ore înainte.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că, cu câteva excepţii, toate persoanele care sosesc din Marea Britanie vor intra în carantină pentru 14 zile.

Citeste si: Coronavirus in Romania, 4 ianuarie 2021. Numarul cazurilor noi de infectare cu COVID-19 se mentine peste 3000! Iata cum arata cel mai recent bilant

Ce ţări au risc epidemilogic crescut?

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în şedinţa de duminică, Hotărârea numărul 1 privind lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se va institui măsura carantinare asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Pe listă se află Gibraltar, Liechtenstein, Lituania, San Marino, Panama, Slovenia, Olanda, Serbia, Cehia, Statele Unite ale Americii, Muntenegru, Jersey, Suedia,

Danemarca, Georgia, Puerto Rico, Elveţia, Luxemburg, Marea Britanie, Croaţia, Slovacia, Estonia, Letonia, Israel, Cipru, Palestina, Portugalia, Turcia, Monaco, Macedonia de Nord, Azerbaidjan, Germania, Sint Maarten, Republica Moldova, Liban, Austria, Columbia, Italia, Ungaria, Polonia, Andorra, Curaçao, Africa de Sud.

Citește și: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani

Ce a stabilit duminică Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă 

"Pe lângă actualizarea listei statelor şi zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic, Hotărârea prevede reluarea zborurilor către şi dinspre Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. De asemenea, persoanele care vin din acest stat trebuie să intre în carantină, ori sa aibă un test negativ la Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în România", a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Grupul de Comunicare Strategică a mai precizat că toate persoanele care vin în România din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord intră în carantină pentru 14 zile, cu câteva excepţii.

Potrivit hotărârii, începând din 4 ianuarie, ora 19.00, se permite reluarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România.

Citeste si: Ministerul Sănătății, anunț oficial despre noua tulpină a coronavirusului. A ajuns sau nu în România?

Cât trebuie să stai în carantină daca ai COVID-19 și ești vaccinat. S-a modificat perioada de izolare pentru pacienții vaccinați și cei nevaccinați

"Toate persoanele care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord au obligaţia prezentării la intrarea în ţară a certificatului unui test negativ, rapid antigenic sau RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de data intrării în ţară.
(2) Excepţiile de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord se aplică doar pentru:
a) conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone;
b) conducătorii autovehiculelor pentru transport persoane care au mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului;
c) conducătorii auto prevăzuţi la lit. a) şi lit. b) care se deplasează în interesul desfăşurării profesiei din statul de rezidenţă al acestora într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un alt stat al Uniunii Europene în statul de rezidenţă, indiferent dacă deplasarea se face prin mijloace individuale sau în cont propriu;
d) piloţii de aeronave şi personalul navigant;
e) persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării;
f) membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi ai altor reprezentanţe diplomatice acreditate la Bucureşti, posesori de paşapoarte diplomatice, personalul asimilat personalului diplomatic, precum şi membrii Corpului Diplomatic şi Consular al României şi posesorii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu, precum şi membrii familiilor acestora", se arată în hotărâre.

Citeste si: Beneficii pentru cei care lucrează de acasă. Vor primi bani din partea companiilor, pentru plata utilităților!

 

 


După ce s-au despărțit, Radu îi dă în continuare speranțe Cristinei. În gală, atunci când a fost pe cale să fie eliminat, acesta i-a spus tinerei că ar fi așteptat-o afară, asta dacă ar fi plecat acasă.