Ministerul Sănătății, anunț oficial despre noua tulpină a coronavirusului. A ajuns sau nu în România?

,
Ministerul Sănătății, precizări despre prezența noii tulpini a coronavirusului pe teritoriul României
Ministerul Sănătății, precizări despre prezența noii tulpini a coronavirusului pe teritoriul României[Sursa foto: PixaBay]

Noua tulpină a coronavirusului, descoperită în Marea Britanie, reprezintă un motiv de îngrijorare pentru autorități. A fost descoperită și pe teritoriul României?


In articol:

Dacă inițial noua tulpină a coronavirusului a apărut în Marea Britanie  și a făcut mai multe victime, ulterior, aceasta s-a răspândit și în alte țări membre ale Uniunii Europene. După ce au apărut informații potrivit cărora noua formă a virusului ar fi ajuns și în România, Ministerul Sănătății a făcut o serie de precizări în legătură cu acest subiect.

Noua tulpină a coronavirusului a ajuns în România?

În spațiul public s-a vorbit despre apariția noii tulpini a coronavirusului și în România. Inițial au apărut informații referitoare la un pacient care ar fi fost testat pozitiv cu noua formă de coronavirus, iar la scurt timp, autoritățile au intervenit pentru a lămuri situația.

Atât Ministerul Sănătății, cât și Grupul de Comunicare Strategică au anunțat că noua tulpină a coronavirusului nu a ajuns în România și că, în prezent, sunt analizate mai multe probe pentru a descoperi dacă pacientul întors recent în țară este sau nu infectat cu noua formă a virusului Covid-19.

„Pe teritoriul României, nu a fost confirmată până în prezent noua variantă SARS-Cov-2 depistată în Marea Britanie.

O nouă tulpină se poate confirma numai prin secvențierea genomului viral de către institutele sau unitățile sanitare abilitate, iar această procedură tehnică va fi definitivată zilele următoare pornind de la probele selectate în urma testării RT-PCR.”, a anunțat Ministerul Sănătății prin intermediul unui comunicat de presă, potrivit digi24.ro  

Pe lângă infirmarea zvonurilor referitoare la apariția noii tulpini a coronavirusului în România, Grupul de Comunicare Strategică a atras atenția încă o dată asupra

importanței respectării măsurilor de protecție pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus.

Specialiștii în sănătate spun că noua tulpină a coronavirusului este mai contagioasă
Specialiștii în sănătate spun că noua tulpină a coronavirusului este mai contagioasă[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Un nou tip de coronavirus în Marea Britanie. Ce se ştie despre noua tulpină a virusului

„În urma unei monitorizări atente a situației epidemiologice din România și în contextul apariției unei noi tulpini a Coronavirusului SARS-CoV-2 confirmat de specialiști ca având o rată de contagiozitate mai mare în rândul populației, precizăm faptul că până în acest moment, pe teritoriul României nu a fost confirmat niciun caz al unei persoane care ar fi infectată cu această nouă tulpină.

Date fiind informațiile conform cărora la Institutul Matei Balș din București, un pacient întors recent în țară ar fi infectat cu această nouă tulpină, ca o infirmare a celor vehiculate în presa scrisă, reprezentații Institutului au avut un drept la replică, precizând faptul că în acest moment nu există date concludente care să certifice prezenta noii tulpini la un pacient internat.

Totodată, a fost specificat faptul că în laboratorul de genetică din cadrul Institutului sunt analizate două probe recoltate de la un pacient, care urmează, în câteva zile să confirme sau să infirme prezența acestei noi tulpini.

Având în vedere menținerea contextului epidemiologic și necesitatea limitării răspândirii noului Coronavirus, facem în continuare apel la respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară în vederea protejării sănătății comunităților.”,  au adăugat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Se pare că noua tulpină a coronavirusului este foarte contagioasă, motiv pentru care stârnește îngrijorări la nivel mondial.

Citeste si: Se închid granițele din cauza noii tulpini a coronavirusului. Unde se aplică măsura și când va intra în vigoare?

 

Citește-ne pe

Citește și:

Anunț important pentru românii care vin din Italia. Măsura a intrat în vigoare pe 3 ianuarie 2021

Ministrul Agriculturii respinge speculațiile: 'Povestea cu 'Doi și-un sfert', o aberație. N-am lucrat nici o secundă acolo, aveam 16 ani când s-a desființat'

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Atenționare de călătorie. Românii care ajung în această țară trebuie să stea în carantină timp de 10 zile

Se închid restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc. Unde sunt valabile restricțiile?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies