Organizația Mondială a Sănătății, avertisment referitor la noua tulpină a coronavirusului. Ce anunț au făcut specialiștii?

,
Informații oficiale despre noua tulpină a coronavirusului
Informații oficiale despre noua tulpină a coronavirusului[Sursa foto: unsplash]

În ultimele zile s-a vorbit tot mai mult despre noua tulpină a coronavirusului și despre felul în care aceasta s-ar putea răspândi la nivel mondial. Ce a anunțat Organizația Mondială a Sănătății?


In articol:

Noua tulpină a coronavirusului a apărut în Marea Britanie și deja a făcut mai multe victime. După ce au studiat cu atenție problema, specialiștii au ajuns la concluzia că noua tulpină se răspândește mult mai repede, astfel că există riscul ca, într-un timp foarte scurt, un număr mare de persoane să se infecteze și să aibă nevoie de ajutorul medicilor.

Ce spun reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății despre noua tulpină a coronavirusului?

Deși informațiile referitoare la noua tulpină a coronavirusului au stârnit îngrijorări la nivel mondial, Organizația Mondială a Sănătății dă asigurări că situația este sub control și că, în cazul în care noua variantă a coronavirusului se va răspândi, autoritățile vor găsi soluții pentru a gestiona această criză medicală. 

Citeste si: Se închid granițele din cauza noii tulpini a coronavirusului. Unde se aplică măsura și când va intra în vigoare?

„Situaţia nu este scăpată de sub control, dar nici nu poate fi lăsată la voia întâmplării.”, a precizat Mike Ryan, directorul departamentului pentru urgenţe sanitare din cadrul OMS, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit libertatea.ro.

Până în prezent, despre noua mutație a coronavirusului apărută în Marea Britanie se știe că este foarte contagioasă, ceea ce înseamnă că poate duce la îmbolnăvirea unui număr mare de persoane într-un timp scurt. Astfel, se pare că cei care se infectează cu noua tulpină a coronavirusului transmit infecția altor 1,5 persoane, în timp ce persoanele care sunt infectate cu tulpinile descoperite anterior transmit virusul la 1,1 persoane.

Din primele informații se pare că noua tulpină a apărut pentru prima oară în luna septembrie, iar de atunci și până în prezent, aproximativ două treimi din cazurile raportate în Londra sunt cauzate de noua mutație a coronavirusului. 

Specialiștii spun că există informații potrivit cărora noua tulpină a coronavirusului ar infecta cu ușurință copiii, însă este nevoie de studii suplimentare pentru a confirma acest lucru
Specialiștii spun că există informații potrivit cărora noua tulpină a coronavirusului ar infecta cu ușurință copiii, dar că este nevoie de studii suplimentare pentru a confirma acest lucru[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Coronavirus in Romania, 22 decembrie 2020. Situatia ramane critica in sectiile ATI! Iata cum arata cel mai recent bilant al noilor cazuri de COVID-19!

Având în vedere aceste informații, majoritatea țărilor au luat măsuri pentru a preveni apariția infecțiilor cu noua tulpină a coronavirusului.

România nu face excepție, motiv pentru care toate zborurile din și spre Marea Britanie au fost anulate pentru următoarea perioadă.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Sute de mii de romani vor petrecere sarbatorile de iarna in carantina! Masura a fost deja anuntata

Adrian Chesnoiu susține că agricultura 'nu există' în PNRR: 'Se poate renegocia. Doar ne trebuie inteligență'

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Anunț important! Ce se întâmplă cu românii care se întorc din Italia în perioada sărbătorilor de iarnă!

Ultima oră! Restricții până la 1 ianuarie 2021. Măsurile intră în vigoare pe 18 decembrie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies