Se închid granițele din cauza noii tulpini a coronavirusului. Unde se aplică măsura și când va intra în vigoare?

,
Autoritățile din Israel au luat decizia de a închide granițele țării
Autoritățile din Israel au luat decizia de a închide granițele țării[Sursa foto: unsplash]

Noua tulpină a coronavirusului este noua îngrijorare a autorităților, la nivel mondial, astfel că mai multe țări au luat măsuri pentru a preveni răspândirea acesteia în comunitate. Unde se închid granițele?


In articol:

Noua tulpină a coronavirusului, care a apărut în Marea Britanie, este considerată mult mai contagioasă, motiv pentru care aceasta se poate răspândi mult mai repede decât până acum. Astfel, foarte multe țări au decis să suspende zborurile din și spre Marea Britanie, totul pentru a nu favoriza răspândirea noii tulpini. 

Israel își închide granițele. De ce a fost luată măsura?

În încercarea de a preveni infectarea cu noua tulpină a coronavirusului, reprezentanții autorităților din Israel au anunțat că își vor închide granițele, astfel că niciun străin nu va mai putea trece granița în perioada următoare. Excepție de la regulă fac cetățenii israelieni și diplomații străini, accesul acestora fiind în continuare permis pe teritoriul Israelului.

Noua tulpină a coronavirusului a fost descoperită în Marea Britanie și este considerată mult mai contagioasă
Noua tulpină a coronavirusului a fost descoperită în Marea Britanie și este considerată mult mai contagioasă[Sursa foto: PixaBay]

Decizia de a închide granițele a fost luată de autorități după ce au fost confirmate cazuri de îmbolnăvire cu noua tulpină de coronavirus și în alte țări, nu doar în Marea Britanie. Astfel, Israelul urmează să își închidă granițele începând de miercuri, 23 decembrie 2020, ora 14:00 (n.r ora României). Începând cu această dată, doar cetăţenii israelieni şi străinii cu permise speciale vor mai putea intra în țară.

În plus, aceștia vor fi nevoiți să respecte un set de reguli impuse de autorități, astfel că vor fi obligați să se autoizoleze la domiciliu. 

Citeste si: Zboruri suspendate! Românii care se întorc din această țara trebuie să stea în carantină

În cazul celor care se întorc din Marea Britanie, Africa de Sud sau Danemarca, aceștia vor sta în carantină între 10 și 14 zile, în hoteluri alese special.

Autoritățile au anunțat că granițele Israelului vor rămâne închise pentru o perioadă de 10 zile, însă în cazul în care situația o va impune, restricțiile se vor putea prelungi.

Noua tulpină a coronavirusului este considerată un pericol pentru că se transmite mult mai ușor, însă specialiștii sunt de părere că aceasta poate fi ținută sub control. În plus, experții au precizat că noua tulpină nu provoacă forme mai grave ale bolii. 

Citeste si: Sute de mii de romani vor petrecere sarbatorile de iarna in carantina! Masura a fost deja anuntata

 

Citește-ne pe

Citește și:

Anunț important! Ce se întâmplă cu românii care se întorc din Italia în perioada sărbătorilor de iarnă!

Nelu Tătaru, despre reforma sistemului sanitar: Se vorbeşte destul de greu şi pe la colţuri de asigurări complementare, costuri suplimentare şi coplată

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Ce le va fi interzis românilor care își vor petrece sărbătorile de iarnă la munte? Mesajul lui Raed Arafat: „Ideal ar fi ca turiștii...”

Marcel Vela, informație de ultimă oră: ”Vă anunţ, în premieră, că luna viitoare...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies