Marcel Vela, informație de ultimă oră: ”Vă anunţ, în premieră, că luna viitoare...”

,
Marcel Vela
Marcel Vela[Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea]

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut un anunț important în plină pandemie de Covid 19.


In articol:

Marcel Vela anunță construirea unui nou spital după ce un teren al Academiei de Poliție a fost trecut în proprietatea Spitalului de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, informează Agerpres.  

Noul spital va dispune și de o bancă de plasmă convalescentă, acolo unde vor putea dona plasmă toți angajații MAI care au avut Covid-19.

„Planul de dezvoltare a sistemului medical al Ministerului Afacerilor Interne are ca obiectiv final realizarea unui nou spital. Am făcut un prim pas, punând piatra de temelie, prin faptul că un teren al Academiei de Poliţie a fost trecut în proprietatea spitalului. Vă anunţ, în premieră, că luna viitoare vor începe procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate. În cadrul acestui nou spital va funcţiona şi centrul de transfuzii, care va avea în viitor şi o bancă de plasmă", a declarat ministrul de Interne Marcel Vela la inaugurarea Punctului mobil de colectare de plasmă convalescentă de la Spitalul de Urgenţă "Prof. Dr. Dimitrie Gerota" al MAI.

Ministrul de Interne a subliniat că toți angajații MAI care vor îndeplini condițiile vor putea dona aici plasmă, iar beneficiari vor fi toți pacienții care au nevoie de plasmă.

„Am gândit, împreună cu conducerea Direcţiei Medicale şi Spitalului de Urgenţă 'Prof. Dr, Dimitrie Gerota', un plan de dezvoltare a serviciilor medicale pe mai multe etape. Un prim pas l-am făcut acum prin operaţionalizarea acestui Punct mobil de colectare de plasmă convalescentă la nivelul Spitalului Gerota al Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională.

În acest punct, vor putea dona toţi angajaţii MAI care au avut COVID-19 şi vreau să vă spun că nu sunt puţini, care evident îndeplinesc şi criteriile medicale, iar beneficiarii vor fi toţi pacienţii care au nevoie de plasmă”, a mai declarat Marcel Vela.

Test pozitiv Covid-19
Test pozitiv Covid-19

România, aproape 600.000 de cazuri de Covid 19

România se apropie de 600.000 de cazuri de Covid-19.

Cu cele 2.489 de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, bilanțul a ajuns la 593.783 de cazuri confirmate de la începutul pandemiei.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate numai 7.116 de teste pentru depistarea Covid 19.

Momentan în spitalele din România sunt internați 11.430 de pacienți cu Covid 19, la secțiile de terapie intensivă (ATI) aflându-se 1.255 de persoane.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 87 decese (45 bărbați și 42 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 23 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 28 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 28 decese la categoria de peste 80 de ani.

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Prognoza meteo ANM pentru marti, 22 decembrie. Vreme rece in mare parte a tarii si ninsori la munte!

Viktor Orban, acuzații explozive la adresa SUA și UE: Se amestecă în politica internă a Ungariei de partea rivalului său

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Se redeschid şcolile? Ce au hotărât autorităţile

Decizia de ultimă oră a Guvernului! Ce se așteaptă după Crăciun

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies