Imagini cumplite în secţia COVID-19 de la spitalul din Reşiţa. Pacienți ținuți dezbrăcați pe holuri și mizerie de nedescris

,

Imagini de groază au apărut pe rețelele de socializare din interiorul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Reșița.


In articol:

Pacienţii cu COVID-19 care ajung la Spitalul Judeţean din Reşiţa sunt trataţi în condiţii inumane. Mai multe imagini din spital, greu de privit, arată dezastrul din cea mai mare unitate medicală a judeţului Caraş-Severin.


Pacienți ținuți dezbrăcați și mizerie de nedescris

Mizerie, igrasie, un mort ţinut în salon învelit în sac, toalete infecte, porumbei care intră în saloane și pacienți dezbrăcați lăsați pe jos. Este realitatea dură din sistemul de sănătate. Managerul spitalului recunoaște că imaginile sunt într-adevăr din interiorul unității și a deschis o anchetă internă.

" Știm că este mizerie în spital, recunoaștem ce se întâmplă în spital. Eu sunt managerul arătat cu degetul, care ocupă acest post de câteva săptămâni, sunt probleme vechi. Spitalul are datorii de miliarde, nu s-au făcut investiții de 30 de ani, clădirea e din 1957, insalubră de-a dreptul.

În 20 septembrie m-am adresat Ministerului Sănătății cerând un spital modular.

În Caraș-Severin, pnă acum o săptămână erau doar două spitale Covid – cel din Reșița și cel din Caraș.

Secția de penumologie unde sunt făcute fotografiile a fost mărită la capacitatea maximă de 70 de paturi din vară, atunci când nu eram director.

Pe acea secție au fost preluați toți pacienții cu Covid de toate categoriile, indiferent de vârstă și patologii, cu afecțiuni renale, cardiace, inclusiv cu afecțiuni psihice. Sunt categorii de pacienți care ar trebui tratați cu îngrijiri speciale.

Condițiile nu sunt cele mai bune. Avem

personal medical redus, pe jumătate bolnav, care intră în ture de dimineață până seara. Aceiași medici se succed la două zile pe liniile de gardă", a explicat Alina Stancovici, managerul Spitalului Reșița.

Citeste si: Situație disperată în secțiile ATI. Medicii trag un semnal de alarmă: „Se va ajunge în câteva săptămâni la...”

Managerul a spus imaginile surprinse au fost făcute înainte de a se face curățenie și că sunt deficiențe pe care le cunoaște.

" Mă confrunt cu ele în fiecare zi. Sunt convinsă că în toate spitalele din țară e același lucru.

Am deschis o anchetă internă pentru a vedea care sunt pacienții, cine i-a îngrijit, când au fost făcute fotografiile, am vorbit cu personalul pentru a identifica situația și pentru a lua măsurile care se impun", a spus Alina Stancovici.

Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Reșița.
Imagini desprinse parcă dintr-un film de groază au apărut în spațiul public și înfățișează interiorul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Reșița.

Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Reșita

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a solicitat, în această dimineață, reprezentanților Inspecției Sanitare de Stat (ISS) să demareze de urgență un control la Spitalul Județean de Urgență Reșita, urmare a imaginilor apărute în spațiul public privind modul în care sunt tratați pacienții din cadrul secției de boli infecțioase, a transmis Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, ISS va verifica condițiile în care se acordă asistența medicală, respectarea circuitelor și a protocoalelor medicale în vigoare.

Ministerul Sănătății va demara un control și la Direcția de Sănătate Publică Caraș Severin pentru a verifica modul în care reprezentanții acestei instituții și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu în acest caz.

Conducerea Ministerului Sănătăţii a luat legătura cu reprezentanții autorităților locale, respectiv Consiliul Judeţean Caraș Severin, în subordinea căruia se află Spitalul Judeţean de Urgență Reșița pentru dispunerea măsurilor necesare pentru remedierea de urgență a deficiențelor, se mai arată în comunicat.

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

S-a gasit un nou simptom pentru Coronavirus. Ce este și cum se manifestă "happy hypoxia"

VIDEO Ludovic Orban, mesaj cu tâlc despre demiterea lui Florin Cîțu: 'Cât voi fi eu președinte, niciun parlamentar PNL nu va vota o moțiune'

Laurențiu Reghecamf surprins în vacanță cu adevărata amantă. Nu este Florentina Raiciu. Anamaria Prodan, reacție neașteptată

Prima țară din lume care aprobă vaccinul Pfizer. Acesta va fi disponibil săptămâna viitoare

Semnal de alarmă! Simptomul înșelător al COVID-19 care poate agrava starea pacienţilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies