Prima țară din lume care aprobă vaccinul Pfizer. Acesta va fi disponibil săptămâna viitoare

,
Vaccinul anti-COVID
Pandemia de coronavirus a lovit pe toată lumea, dar acum există o licărire de speranță pentru că vaccinul anti-COVID a apărut deja în Marea Britanie!

Marea Britanie este prima țară care a aprobat vaccinul anti-COVID produs de Pfizer/BioNTech, iar inocularea va începe săptămâna viitoare.


In articol:

Guvernul britanic a acceptat astăzi, 2 decembrie, recomandarea primită de Agenția independentă de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA) de a aproba vaccinul COVID-19 Pfizer-BioNTech pentru utilizare și a comandat deja 40 de milioane de doze. 

Vaccinul anti-COVID
Autoritatea de reglementare britanică, MHRA, spune că vaccinul, care oferă o protecție de până la 95% împotriva bolii Covid-19, este sigur pentru lansare săptămâna viitoare!

Marea Britanie va începe vaccinarea de săptămâna viitoare!

Primele persoane care vor primi vaccinul sunt cele din grupurile vulnerabile. Marea Britanie a comandat deja 40 de milioane de doze, suficient pentru a vaccina 20 de milioane de oameni, cu câte două doze fiecare.

Guvernul a acceptat astăzi recomandarea Agenției de Reglementare pentru Medicamente și Produse Medicale (MHRA) de aprobare a utilizării vaccinului Pfizer/ BioNTech pentru Covid-19” a anunțat executivul britanic.

”Vaccinul va fi disponibil în tot Regatul Unit săptămâna viitoare”, a precizat guvernul.

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a spus și el că programul de vaccinare va fi demarat la începutul săptămânii viiitoare. Circa 50 de spitale sunt deja pregătite să-l administreze, iar vaccinarea se va desfășura și în centre speciale ce sunt înființate acum și în farmaciile și cabinetele de medici de familie ce sunt dotate cu depozite frigorifice la minus 70 de grade Celsius, a precizat Hancock.

Citeste si: Se dau 500 de euro pentru cei care se testează pentru COVID-19 și sunt pozitivi. Unde a fost luată decizia?

”Obținerea aprobării este un scop pentru care am lucrat încă de când am anunțat că știința va prevala și aplaudăm MHRA pentru capacitatea sa de a desfășura o analiză atentă și de a lua devreme o decizie ce ajută la protejarea oamenilor din Regatul Unit”, a spus directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla.”Deoarece anticipăm și alte autorizări și aprobări, ne concentrăm eforturile, cu același simț al urgenței, către furnizarea în siguranță a acestui vaccin de înaltă calitate în toată lumea”, a adăugat acesta.

Deși vaccinarea poate începe, oamenii trebuie să rămână vigilenți și să respecte regulile coronavirusului pentru a opri răspândirea, spun experții. De asemenea, compania Pfizer a anunțat că acestă realizare este un mare câștig pentru știință!

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ne vom confrunta cu o nouă pandemie? Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează: „O experienţă similară sau mai gravă!”

Lovitură CRUNTĂ pentru sute de mii de români! Cresc prețurile pentru acest serviciu

Un nou dezastru în familia Clejanilor. Dupa scandalul provocat de Fulgy, acum au o problema si mai mare

Crăciun și Revelion în perioada COVID. Recomandările autoritățior cu privire la sărbătorile de iarna

Cât timp vom mai purta masca de protecție. Anunțul făcut de experţi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies