Ne vom confrunta cu o nouă pandemie? Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează: „O experienţă similară sau mai gravă!”

,
OMS a dezvăluit că o nouă pandemie ar putea lovi întreaga lume
OMS a dezvăluit că o nouă pandemie ar putea lovi întreaga lume[Sursa foto: unsplash]

Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage un semnal de alarmă cu privire la modul în care oamenii se raportează la pandemia de coronavirus. Ce spun specialiștii?


In articol:

Pandemia de coronavirus este departe de final, la nivel mondial, dar cu toate acestea, specialiștii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii au constatat că foarte multe persoane au tendința de a încălca regulile și de a uita impactul negativ pe care această criză medicală l-a avut asupra întregii lumi.

Ce consecințe poate avea, pe termen lung, un astfel de comportament?

Avertismentul venit din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii 

Pandemia de coronavirus a afectat puternic întrega lume, dar cu toate acestea, reprezentanții Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sunt de părere că oamenii nu au devenit mai responsabili în urma acestei experiențe. În acest context, specialiștii avertizează că dacă oamenii vor ignora efectele pe care anumiți agenți patogeni le pot avea asupra comunității, există riscul ca în viitor, o nouă pandemie, cu un impact mult mai puternic, să lovească întreaga lume, efectele fiind devastatoare.

Citeste si: Crăciun și Revelion în perioada COVID. Recomandările autoritățior cu privire la sărbători

Pandemia de coronavirus continuă să facă o mulțime de victime la nivel mondial
Pandemia de coronavirus continuă să facă o mulțime de victime la nivel mondial[Sursa foto: unsplash]

Mike Ryan, expert la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a criticat felul în care țările nordice s-au raportat la sistemul medical, acesta considerând că acțiunile lor au ajuns să îi afecteze și pe ceilalți.

„Am constatat o amnezie care pare să cuprindă lumea după acest eveniment traumatic şi asta este de înţeles.

Dar dacă facem asta aşa cum s-a întâmplat după SARS, la fel ca după H5N1 sau pandemia de H1N1, dacă vom continua să ignorăm ceea ce agenţii patogeni pot provoca civilizaţiei noastre, atunci probabil că ne vom confrunta cu o experienţă similară sau mai gravă chiar în timpul vieţii noastre. În Nord, din cauza modelului de cost pentru sistemele de sănătate, am proiectat sistemele noastre de sănătate să livreze 95%, 98%, până la 100% eficienţă.
Este aproape ca o companie aeriană low-cost pentru furnizarea de servicii medicale. Acum plătim preţul, neavând această capacitate suplimentară în sistem- considerând sănătatea ca pe o scurgere de resurse pe seama dezvoltării, şi trebuie să regândim tot ceea ce înseamnă asta.”,
avertizează Mike Ryan, expert la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit observatornews.ro.

Citeste si: Vaccinul nu va fi suficient pentru a opri pandemia de coronavirus? Avertismentul venit din partea Organizației Mondiale a Sănătății

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce s-ar putea întâmpla cu restricțiile după data de 6 decembrie? Ludovic Orban: „Analizăm posibilitatea de a...”

Șofer grec A UCIS, într-un accident, un om în Bulgaria și a vrut să-și repare ilegal mașina în România: Bărbatul a fost reținut de polițiști

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Decizia luată de Klaus Iohannis pe 1 decembrie. Președintele României a semnat decretele

Veste șoc înainte de Sărbători! Petrecerile în aer liber din seara de Revelion, interzise

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies