Decizia luată de Klaus Iohannis pe 1 decembrie. Președintele României a semnat decretele

,
Klaus Iohannis, președintele României
Klaus Iohannis, președintele României[Sursa foto: Facebook]

Pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, președintele Klaus Iohannis a luat decizia de a le mulțimi public tuturor celor care luptă în prima linie împotriva noului coronavirus.


In articol:

De Ziua Națională a României, mai exact pe 1 decembrie, președintele Klaus Iohannis i-a decorat pe medicii din mai multe spitale din țară. Șeful statului a considerat că acesta este cel mai potrivit moment pentru a le mulțumi tuturor specialiștilor din sistemul medical pentru efoturile depuse în această perioadă delicată.

Klaus Iohannis a decorat mai mulți medici din România. Mesajul transmis de președinte

Președintele Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete de decorare și a conferit: Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, dar și Medalia „Meritul Sanitar” clasa a III-a. Șeful statului a transmis un mesaj emoționant prin care le-a mulțumit tuturor celor care s-au implicat direct în lupta împotriva noului coronavirus. Mai mult decât atât, Klaus Iohannis a subliniat că toți cei care își desfășoară activitatea în sistemul medical merită să le fie recunoscute meritele, astfel că cei care au fost decorați de președinte au fost rugați să accepte mulțumirile și în numele celorlalți colegi de breaslă.

Citeste si: Situație disperată în secțiile ATI. Medicii trag un semnal de alarmă: „Se va ajunge în câteva săptămâni la...”

Președintele României, Klaus Iohannis, la parada de 1 Decembrie
Președintele României, Klaus Iohannis, la parada de 1 Decembrie[Sursa foto: Facebook]

„De Ziua Națională, urmăm tradiția de a onora meritele celor care își pun viața în slujba protejării cetățenilor români, a identității naționale, a valorilor și a instituțiilor fundamentale

ale statului român.

Curaj, responsabilitate, altruism sunt valori definitorii ale celor către care ne îndreptăm recunoștința astăzi, ca reper deosebit de speranță și solidaritate.

În mod normal, sala aceasta ar fi fost neîncăpătoare dacă am fi avut posibilitatea să mulțumim tuturor celor care au contribuit la limitarea efectelor pandemiei și la salvarea de vieți. Vă rog să acceptați recunoașterea oferită astăzi și în numele colegelor și colegilor de breaslă.

Dumneavoastră, cei din linia întâi, luptați neobosit pentru viață, de multe ori cu riscul propriei siguranțe.

Prin acțiunile dumneavoastră, scrieți o istorie discretă, dar de netăgăduit, a onoarei și demnității, construind o nouă realitate bazată pe încredere în unitate și solidaritate.

Prin dăruirea de sine și prin dovada permanentă de simț al datoriei, onorați vocația de medic, indiferent cât de periculos este mediul de lucru și cât de dificil este să fiți în prima linie.

Dragostea dumneavoastră pentru viață și semeni ne inspiră și ne responsabilizează.

O parte dintre dumneavoastră v-ați oferit voluntari pentru a ajuta oamenii din state cu importante comunități românești să lupte cu noul coronavirus, participând la misiuni care v-au dus departe de casă, de cei dragi.

Munca dumneavoastră este una importantă nu doar din perspectiva umanitară, ci și pentru că ne arată că numai colaborând cu parteneri din alte țări putem fi eficienți în lupta cu pandemia.

La fel cum accesul la un vaccin este facilitat de Uniunea Europeană, schimbul de informații, resurse și experiență poate înlesni eforturile noastre de protejare a sănătății populației.

De asemenea, în ciuda limitărilor apărute în actul educațional, impuse de contextul epidemiologic, marile noastre universități de medicină și farmacie au continuat să depună eforturi pentru formarea profesioniștilor de care avem nevoie pentru a proteja sănătatea românilor pe termen lung. Mulți medici au depus eforturi supraomenești pentru a împăca, în această perioadă, calitatea de dascăl cu turele lungi de muncă în spitale.

Indiferent dacă munca medicilor s-a derulat în țară sau peste granițe, este impresionant modul în care aceștia s-au pus în slujba luptei contra pandemiei, indiferent de frontul în care a fost nevoie de ei.

Tot impresionant este și modul în care cei care urmează să intre în această nobilă meserie au înțeles să urmeze valorile profesiei și să devină voluntari în spital, pentru a suplimenta numărul de salvatori. Mobilizarea mediului universitar pentru a-și ajuta colegii din spitale stă sub semnul solidarității și este un model demn de urmat pentru noi toți.

Mă înclin cu recunoștință și profund respect, în numele statului român, în fața dumneavoastră! Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate! ”, a spus Klaus Iohannis, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Înainte și după coronavirus. Cum arată o asistentă medicală după 8 luni petrecute într-un spital Covid?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Veste șoc înainte de Sărbători! Petrecerile în aer liber din seara de Revelion, interzise

ULTIMA ORĂ | Guvernul a prelungir starea de alertă cu 30 de zile

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

S-a gasit un nou simptom pentru Coronavirus. Ce este și cum se manifestă "happy hypoxia"

Granițe închise până pe 31 ianuarie 2021. Autoritățile au făcut anunțul. Măsura intră în vigoare de la 1 decembrie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies