Când se redeschid școlile!? Anunțul lui Klaus Iohannis

,
Redeschiderea scolilor
Rata de infectare la noi în țară este foarte mare, iar condițiile unui învățământ fizic în siguranță nu pot fi nici create, nici garantate pentru a proteja copiii și familiile lor

Klaus Iohannis a fost prezent, duminică, la call-centerul DSP București de la Arena Națională. După această vizită, Președintele a făcut mai multe declarații, printre care și una legată de redeschiderea școlilor în România.


In articol:

Iohannis a comentat afirmația Avocatului Poporului, care consideră că elevii pierd doi ani din cauza închiderii unităților de învățământ în România, și anul școlar 2019-2020, dar și în cel în curs. Deși OMS recomandă ca școlile să fie deschise, șeful statului a decis că acest lucru nu se va întâmpla prea curând.

 

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis, despre redeschiderea școlilor

Nu se deschid școlile

”Cert este că elevii și părinții pierd mult prin faptul că nu se pot desfășura orele fizic la clasă, însă aceste recomandări trebuie citite până la capăt. Sigur, recomandările sunt să meargă elevii la școală atunci când pot fi asigurate măsurile care îi țin în siguranță, deci atunci când este posibil să meargă în condiții de siguranță. În condițiile în care la noi în țară rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate și pentru a proteja și copiii, și familiile lor, din păcate, este necesar să se facă învățământ online

Cu cât mai bine respectăm noi toți măsurile, cu atât mai repede copiii se pot întoarce la școală. Este o ecuație destul de simplă, ușor de înțeles.

Știu că nu este întotdeauna ușor de respectat, dar vă garantez: merită!”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a mai vorbit și despre vaccin. Acesta a anunțat că politicienii nu vor fi vaccinați cu prima tranșă de vaccin anti-COVID-19 care va ajunge în România.

Cine va fi în prima linie

”În prima linie intră personalul medical şi personalul esenţial.

Doar în tranşa a doua intră Administraţia Prezidenţială, Guvernul. Vor fi medici şi civili şi militari care vor vaccina.

Cei din Comisie care se ocupă de relaţia directă cu producătorii e probabil ca primele tranşe de vaccin să vină la începutul anului viitor. Vaccinarea în masă se va produce probabil în primăvară. Undeva la începutul anului ianuarie-februarie va începe cu personalul medical, se va merge mai departe în tranşă, iar până la finalul primăverii să terminăm prima rundă de vaccinare.

Citeste si: Semnal de alarmă! Simptomul înșelător al COVID-19 care poate agrava starea pacienţilor

Mesajul meu pentru toţi românii e să respecte măsurile, portul măştii, distanţa, igiena. Dacă vor să se distreze, să o facă, dar să respecte măsurile. Nimeni nu îşi doreşte să ajungă la spital. Nici noi nu dorim să ajungem la spital.”, a spus Klaus Iohannis.

 

Citește-ne pe
Citește și:

"Guvernul nu ne protejază!" Mesajul alarmant al lui Adrian Streinu-Cercel: "Pandemia este scăpată de sub control"

Cartel ALFA cere cu fermitate retragerea proiectelor de lege privind vaccinarea obligatorie: 'O acțiune dictatorială a guvernului'

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Coronavirus în România, 29 noiembrie 2020. 5.554 cazuri noi și 148 de decese cauzate de COVID-19

Cât timp vom mai purta masca de protecție. Anunțul făcut de experţi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies