Cum se va face vaccinarea anti-Covid-19? Klaus Iohannis, declarații oficiale: „Se va realiza la...”

,
Klaus Iohannis anunț despre campania de vaccinare anti-Covid-19
Klaus Iohannis anunț despre campania de vaccinare anti-Covid-19[Sursa foto: Facebook]

Klaus Iohannis a făcut o serie de precizări referitoare la felul în care se va desfășura campania de vaccinare împotriva noului coronavirus. Ce a declarat șeful statului?


In articol:

La scurt timp după ce a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința referitoare la campania de vaccinare împotriva noului coronavirus, președintele Klaus Iohannis a postat un mesaj pe contul de Facebook, oferind o serie de informații despre strategia de vaccinare din România.

Cum vor fi vaccinați românii împotriva noului coronavirus?

Deși nu este clar când va ajunge vaccinul anti-Covid-19 în România, autoritățile pregătesc campania de vaccinare, astfel încât populația să fie informată în legătură cu acest subiect. Președintele Klaus Iohannis a precizat că Ministerul Apărării Naționale va avea un rol important în această campanie, asigurând buna funcționare a acesteia. 

Președintele Klaus Iohannis a ținut să sublinieze că vaccinul împotriva noului coronavirus este primul pas spre o reîntoarcere la normalitate, oferind detalii despre cum se va realiza vaccinarea populației. Șeful statului a explicat că românii care își desfășoară activitatea în domeniul medical vor fi vaccinați la locul de muncă, iar restul persoanelor vor fi vaccinate în centrele de vaccinare fixe și mobile, cu ajutorul unor echipe mobile, prin rețeaua de medicină de familie și în centrele drive-through.

Citeste si: Va fi sau nu obligatoriu vaccinul anti-COVID-19? Iata anuntul important facut de Premierul Ludovic Orban!

Vaccinul anti-Covid-19 ar putea ajunge în România la începutul anului 2021
Vaccinul anti-Covid-19 ar putea ajunge în România la începutul anului 2021[Sursa foto: unsplash]

„Vaccinurile anti-COVID 19 au devenit speranța de a ne reîntoarce cât mai curând la normalitate și va trebui să fim pregătiți să le putem distribui echitabil.

Am discutat astăzi cu miniștrii Sănătății, Apărării și Afacerilor Interne despre Strategia de vaccinare, care va fi supusă aprobării Consiliului Suprem de Apărare a Țării în perioada următoare. Din grupurile prioritare pentru vaccinare fac parte personalul din domeniul sănătății, din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății. Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through pentru celelalte categorii de populație.
Ministerul Apărării va asigura gestionarea depozitului central, precum și a celor 6 depozite regionale, de unde se va face distribuția către centrele de vaccinare locale fixe și mobile.”
, este mesajul postat de facebook de presedintele Klaus Iohannis.

Citeste si: Rafila anunță că vaccinul anti-COVID-19 are și efecte adverse. Cum se manifestă

 

Citește-ne pe
Citește și:

Orașul în care a fost nevoie de soldați pentru a căra cadavrele celor decedați din pricina Covid-19

Prima hotărâre definitivă la ÎCCJ împotriva restricțiilor: Închiderea sălilor de fitness din luna martie, anulată

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

OMS anunță când vine al treilea val de Covid-19! Ce îi așteaptă pe români

Alexandru Rafila: ''Nu mai luati aceste pastile! Sunt extrem de periculoase''

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies