Unde va fi depozitat vaccinul anti-Covid-19 după ce va fi adus în România? Anunțul autorităților

,
vaccin coronavirus românia
Autoritățile din România au vorbit despre campania de vaccinare a populației[Sursa foto: unsplash]

Vaccinul anti-Covid-19 urmează să ajungă în România, astfel cu autoritățile pregătesc campania de vaccinare a populației. Unde va fi depozitat vaccinul după ce va ajunge în țară?


In articol:

În urma unei ședințe care a avut loc la începutul acestei săptămâni la Palatul Cotroceni și care a fost condusă de Klaus Iohannis, președintele României, s-a luat decizia ca Ministerul Apărării Naționale să se implice direct în campania de vaccinare a populației împotriva Covid-19, urmând să se ocupe de securitatea și stocarea în condiții optime a vaccinului ce urmează să ajungă în România.

Ce se va întâmpla cu vaccinul anti-Covid-19 după ce va ajunge în țară?

Vaccinul anti-Covid-19 trebuie depozitat în condiții speciale, lucru care a fost precizat în repetate rânduri de cei care au contribuit la realizarea acestuia. Mai exact, dozele de vaccin trebuie stocate la o temperatură de -80°C. Autoritățile din România au luat în calcul acest aspect și deja au stabilit locurile unde va fi ținut vaccinul, astfel încât calitatea și eficiența acestuia să nu fie afectate. După ce va ajunge în România, vaccinul anti-Covid-19 va fi depozitat la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, dar și în șase spitale militare de urgență aflate în marile orașe ale țării, mai exact: Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Brașov și Constanța.

Pentru ca vaccinul împotriva coronavirusului să ajungă în siguranță în țară, reprezentanții Ministerul Apărării Naționale îl vor transporta folosind atât mijloace de transport terestre, cât și aeriene.

Citeste si: Vaccinul nu va fi suficient pentru a opri pandemia de coronavirus? Avertismentul venit din partea Organizației Mondiale a Sănătății

Vaccinul anti-Covid-19 ar trebui păstrat la o temperatură constantă de -80°C
Vaccinul anti-Covid-19 ar trebui păstrat la o temperatură constantă de -80°C [Sursa foto: PixaBay]

„În urma ședinței de coordonare, a reieșit foarte clar că succesul campaniei va depinde nemijlocit de o colaborare foarte bună și coerentă a tuturor instituțiilor responsabile de elaborarea și implementarea strategiei de vaccinare. De asemenea a fost subliniat, încă o dată, că partea de comunicare reprezintă aspectul foarte important care asigură îndeplinirea cu succes a misiunii pe care Ministerul Apărării Naționale și-a asumat-o

în cadrul acestui demers național de o importanță strategică pentru România.”, se arată în comunicatul transmis de Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Va fi obligatorie vaccinarea anti COVID? Nelu Tătaru oferă răspunsul

 

Citește-ne pe
Citește și:

Țara în care vaccinul împotriva COVID-19 va fi gratuit, dar nu obligatoriu

Lucian Bode a recunoscut DEZASTRUL intervenției de la Onești: S-a ignorat trecutul criminalului, șeful IPJ a minimizat incidentul, nu a existat coordonare

Revoltător! Alex Velea, interzis pe radio! Motivul: Antonia! Este fără precedent această decizie

Cele șapte semne care îți arată că ai avut Covid-19. Vezi dacă și tu ai fost infectat

Klaus Iohannis, anunț important pentru români: „Peste o săptămână, două...” Ce s-ar putea întâmpla în România?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies