Țara în care vaccinul împotriva COVID-19 va fi gratuit, dar nu obligatoriu

,
Vaccinul anti-COVID
Vaccinul împotriva COVID-19 va fi gratuit în Belgia, dar nu obligatoriu. Ce spun autoritățile și câți oameni speră să vaccineze.

Vaccinul anti-COVID va fi disponibil gratuit în Belgia, dar nu va fi obligatoriu. Autoritățile speră, totuși, că 70% din populație va decide să se vaccineze.


In articol:

Vor avea prioritate anumite grupuri, inclusiv categoriile de risc, dar aceste grupuri vor fi decise pe baza sfaturilor experților și a unei dezbateri publice. Scopul este ca 8 milioane de oameni din Belgia să se vaccineze.

 

Vaccinul împotriva COVID-19 va fi gratuit

Belgia este parte din programul UE de achiziționare a vaccinului pentru COVID-19. În cadrul acestui program, Comisia Europeană negociază cu furnizorii în numele statelor membre. Au fost deja semnate 5 contracte pentru vaccinuri.

Un grup de lucru va face strategia de vaccinare cu împotriva COVID. Grupul va decide ce acțiuni și operațiuni sunt necesare pentru campania de vaccinare.

Grupul de lucru va include oameni de știință și reprezentanți guvernamentali, manageri de criză, dar și reprezentanți ai organizațiilor profesionale și ai grupurilor de lucru tehnice. Scopul său este de a stabili centre de vaccinare încă din luna decembrie.

Vaccinul anti-Covid care va veni în România

Vaccinul anticoronavirus de la Pfizer-BioNTech, pentru care Comisia Europeană a încheiat miercuri un contract de achiziționare a 300 de milioane de doze, are o eficiență de 90 la sută, au anunțat producătorii.

Asta înseamnă că îi va proteja pe 90 la sută dintre cei vaccinați, o rată mult mai bună decât în cazul vaccinului antigripal sezonier, care are o eficiență de maximum 70 la sută, a explicat Sandra Alexiu, președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov.

„Atunci când compania producătoare a anunțat că este eficace în 90 la sută din cazuri înseamnă că dacă vaccinăm populația și o expunem la virus, 90 la sută din populația vaccinată nu va face boala, ceea ce este mai mult chiar decât vaccinul gripal.

Vaccinul gripal ne ajută în proporție de 45-50 la sută, în cazul copiilor mici, și undeva în jur de 60-70 la sută, în cazul adulților și a vârstnicilor. De-asta a și fost un entuziasm deosebit când s-a anunțat acest lucru”, a explicat medicul Sandra Alexiu.

Vaccinul anti-COVID
Vaccinul împotriva COVID-19 va fi gratuit în Belgia, dar nu obligatoriu

 

Citește-ne pe
Citește și:

Când ar putea veni al treilea val de Covid-19 în România

Spania a dat o manita la Euro 2020 și este în optimi: Suedia a bătut-o cu 3-2 pe Polonia și o însoțește

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Când vom reveni la normalitate? Creatorul vaccinului BioNTech/ Pfizer a făcut anunțul

Carantina totală, singura soluție pentru a preveni apariția cazurilor noi de coronavirus? Iată ce spun specialiștii: „Sărbători liniştite vom putea avea numai cu...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies