Carantina totală, singura soluție pentru a preveni apariția cazurilor noi de coronavirus? Iată ce spun specialiștii: „Sărbători liniştite vom putea avea numai cu...”

,
carantina totala
Carantina totală este propusă de specialiștii în sănătate[Sursa foto: PixaBay]

În România au fost impuse noi restricții, însă specialiștii în sănătate sunt de părere că aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a gestiona situația actuală. Este carantina totală singura soluție?


In articol:

În spațiul public se vorbește tot mai mult despre carantina totală, având în vedere că numărul cazurilor noi de coronavirus este în creștere și la fel și cel al deceselor. România doboară record după record în sensul negativ și există voci care afirmă că doar un nou lockdown ar putea limita răspândirea noului coronavirus în comunitate.

Ce s-ar putea întâmpla în două săptămâni de carantină totală?

Deși autoritățile au introdus o serie de măsuri  pentru a gestiona pandemia de coronavirus, numărul de infectări cu COVID-19 este în continuare unul ridicat, iar bilanțul deceselor stârnește îngrijorări, având în vedere că tot mai mulți români își pierd viața din cauza noului coronavirus.

Citeste si: Cât ar putea costa vaccinul anti-COVID-19 în Europa? Prețul va fi mai mic decât în SUA

Reprezentanții autorităților exclud o nouă carantină totală, cu toate că infecționiștii sunt de părere că aceasta este singura soluție pentru ca numărul de cazuri să scadă. Potrivit specialiștilor, în două săptămâni de lockdown, numărul cazurilor noi ar putea ajunge de la 10.000 la doar 2.000, într-un interval de 24 de ore. 

„Sărbători liniştite vom putea avea numai cu o carantină completă de două săptămâni care să scadă rapid şi abrupt rata de reproducere. De sărbatori am putea coborî sub 2.500 cu astfel de măsuri.”, a spus medicul Octavian Jurma, potrivit observatornews.ro.

strazi goale in timpul carantinei totale
Străzi goale în timpul carantinei totale [Sursa foto: PixaBay]

Deși specialiștii spun că un nou lockdown ar putea avea un impact negativ asupra economiei, medicii sunt de părere că o astfel de

măsură ar putea veni în sprijinul sistemului medical, foarte greu încercat în această perioadă.

„Dacă nu reuşim prin celelalte măsuri şi nu ajungem la un echilibru şi dacă la un moment dat presiunea e prea mare pe sistemul medical, asta va fi singura variantă. Dacă vorbim de un lockdown total sigur că va fi o scădere importantă, şi de 70%.”, este de părere Adrian Marinescu, infecţionist, conform sursei citate anterior.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că autoritățile vor impune restricții severe pentru a gestiona această criză medicală, însă a precizat că nu este luată în calcul o nouă carantină totală.

Citeste si: Circulație interzisă în weekend pentru a limita răspândirea coronavirusului. Unde se aplică măsura?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Atenție! Declaraţia pe proprie răspundere, valabilă numai în original!

Dan Barna răspunde nervos în stilul șefului CFR: 'Nu poți să trimiți autocare la 2 noaptea pe câmp'

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Un medic de familie, găsit mort în cabinetul său. Era infectat cu Covid-19

Raed Arafat a făcut anunțul de care se temeau românii. Ce se va întâmpla de Crăciun și Revelion?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies