Când vom reveni la normalitate? Creatorul vaccinului BioNTech/ Pfizer a făcut anunțul

,
Vaccinul împotriva COVID-19
Vaccinul împotriva COVID-19 ar putea reduce la jumătate transmiterea virusului

Unul dintre creatorii vaccinului produs de companiile BioNTech/ Pfizer a afirmat că impactul noului vaccin pentru Covid va fi semnificativ peste vară şi viaţa ar trebui să revină la normal până iarna viitoare.


In articol:

Profesorul Ugur Sahin, co-fondator al BioNTech, a vorbit şi despre faptul că transmiterea virusului în masă s-ar diminua, rezultând o “reducere dramatică a cazurilor”.

Impactul unui vaccin împotriva COVID-19

Profesorul Sahin a spus că se aşteptă la analize suplimentare pentru a arăta că vaccinul va reduce transmiterea între oameni precum şi oprirea apariţiei simptomelor la cineva care a făcut vaccinul.

Sunt foarte încrezător că transmiterea de la om la om va fi redusă cu ajutorul unui astfel de vaccin eficient- poate nu 90% dar poate 50%- însă nu trebuie să uităm că şi asta ar putea duce la o reducere dramatică a răspândirii pandemiei ”, a spus el.

Profesorul Sahin a spus că este esenţial ca toate programele de imunizare să fie finalizate înainte de toamna viitoare.

”Vara ne va ajuta, deoarece rata infecţiei va scădea vara şi ceea ce este absolut esenţial este să obţinem o rată ridicată de vaccinare până sau înainte de toamna, iarna anului viitor”, a menționat Sahin.

El a afirmat că scopul a fost de a livrea 300 de milioane de doze în toată lumea până în aprilie, ceea ce “ne va permite să creăm un impact”.

Vaccinul, care a fost testat în şase ţări, este administrat în două doze, la o distanţă de trei săptămâni.

Persoanele în vârstă din centrele de îngrijire are prioritate, urmate de personalul medical şi cei cu vârsta de peste 80 de ani. Apoi, populaţia va fi clasificată după vârste.

Vaccinul anti-COVID
Unul dintre creatorii vaccinului împotriva COVID-19 produs de BioNTech – Pfizer susține că viața oamenilor va reveni la normal peste un an.

Bilanţ COVID-19, 16 noiembrie! 

Până astăzi, 16 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate  365.212

cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus  (COVID – 19).

246.633 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate  4.931 cazuri noi  de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ultima oră! Carantină în 5 orașe mari din România! De când intră în vigoare măsura?

Liviu Dragnea, despre alegerile de la Sectorul 1: 'Se vorbește că s-au furat voturi cu sacii. Dacă era Tudorache, era umflat!'

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

E OFICIAL! Starea de alerta se prelungeste inca o luna! Noi RESTRICTII pentru romani

Carantina totală, singura soluție pentru a preveni apariția cazurilor noi de coronavirus? Iată ce spun specialiștii: „Sărbători liniştite vom putea avea numai cu...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies