Ce amenzi riscă românii care nu respectă restricțiile de circulație impuse de Guvern

,
Control politie declaratie pe propria raspundere
Luni, 9 octombrie, la miezul nopții, au intrat în vigoare noile restricții antiepidemice în România

Luni a intrat în vigoare un nou set de măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului, care implică și noi restricții pentru cetățeni. Ce amenzi riscă românii care nu respectă noile măsuri.


In articol:

Masca a devenit obligatorie, indiferent de rata de infectare, pe tot teritoriul țării, în toate spațiile publice, închise și deschise, pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, magazinele se închid cel mai târziu la ora 21.00,

iar circulația este restricționată noaptea, între orele 23.00 și 5.00.

Ce amenzi riscă românii care nu respectă noile măsuri

Lipsa măștii de protecție sau lipsa declarației semnate de la angajator în cazul deplasării noaptea în interes de serviciu (ori a declarației pe propria răspundere, în caz de urgență medicală) se poate sancționa cu amendă de la 500 la 2.500 de lei.

Persoanele care nu respectă aceste reguli riscă amenzi uriașe, potrivit Legii 55/2020, aceeaşi sancţiune o primesc şi cei care circulă pe timpul nopţii fără declaraţia pe propria răspundere sau adeverința de la angajator.

Bineînțeles, nerespectarea interdicțiilor de a organiza mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri, în spații deschise, ori întruniri de natura activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment în spații închise înseamnă o amendă de la 3.000 la 15.000 de lei.

polițiștii au făcut controale în trafic
Polițiștii au făcut controale în trafic, dar nu au dat nicio amendă. Șoferii opriți au fost doar informați că de luni 9 noiembrie, timp de 30 de zile, este restricționată circulația între orele 23.00 și 05.00

Situaţiile în care se permite circulaţia pe timpul nopţii

În intervalul orar 23:00- 05:00 se poate circula doar în următoarele situaţii:

Sunt permise deplasările în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar

fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocarul sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei. Este permisă deplasarea în interes profesional, inclusiv între gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi. Se acceptă deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente. 
Se acceptă deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Se închid și aceste spații începând de astăzi! Decizia autorităților afectează o mulțime de români

Daniel Funeriu: Sex vs Gen este turnesolul ideologic al PNL

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Nelu Tătaru, suprins cum petrece la restaurant fără să respecte măsurile anti-COVID-19

De ce nu putem circula pe timp de noapte fără declarație pe propria răspundere? Ce spune Raed Arafat: ”Logica ei este țintită”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies