Se închid și aceste spații începând de astăzi! Decizia autorităților afectează o mulțime de români

,
Terasele izolate termic se inchid
Autoritățile au explicat ce se înțelege prin terasă izolată termic[Sursa foto: unsplash]

Noile măsuri luate de autorități pentru a ține sub control pandemia de coronavirus au stârnit furia românilor, în special a celor care au afaceri ce sunt afectate de noile restricții.


In articol:

Numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut alarmant în ultima săptămână, acesta fiind motivul pentru care au fost impuse noi restricții în toate zonele țării. Nu a fost instituită starea de urgență, însă autoritățile au găsit alte metode prin care să reducă, pe cât posibil, riscul de râspândire a noului coronavirus.

Ce se întâmplă cu terasele izolate termic după data de 9 noiembrie?

România se află în stare de alertă, iar pentru o perioadă de 30 de zile au fost impuse mai multe restricții. De la debutul pandemiei de coronavirus în România și până în prezent, cei care dețin afaceri în domeniul HoReCa au fost printre cei mai afectați de restricțiile impuse de autorități. Numărul mare de îmbolnăviri a dus la închiderea restaurantelor, barurilor și cafenelelor, astfel că mulți dintre cei care au astfel de afaceri s-au reorientat, alegând să amenajeze terase în care să își desfășoare în continuare activitatea.

Citeste si: Nelu Tătaru, suprins cum petrece la restaurant fără să respecte măsurile anti-COVID-19

Astfel, în mai multe zone ale țării au apărut terasele izolate termic, însă acum, nici aceste spații nu vor mai putea funcționa.

Raed Arafat a precizat că astfel de terase în care există pereți de sticlă sau din alte materiale, gândiți pentru a păstra căldura, nu vor mai putea funcționa, ele fiind considerate spații închise, ceea ce înseamnă că în interiorul lor coronavirusul se poate răspândi cu ușurință.

Pentru a nu exista confuzii, autoritățile au explicat încă o dată ce se înțelege prin termenul de „terasă”, astfel încât totul să fie foarte clar.

„Unele terase, chiar dacă sunt în afara spațiului închis al unui restaurant, au devenit și ele închise. S-a pus sticlă, diferite tipuri de pereți pentru a păstra căldura. Dar ele devin spații închise. Se aplică regula spațiilor închise din restaurante, care rămane valabilă.”, a spus șeful DSU, Raed Arafat, citat de digi24.ro .

Începând cu data de 9 noiembrie, românii sunt obligați să poarte masca de protecție în toate spațiile publice, școlile din țară funcționează în sistem online, iar circulația pe timp de noapte, între 23-5 este interzisă, acestea fiind doar o parte dintre restricțiile impuse de

autorități.

Citeste si: De ce au impus autoritățile restricții în intervalul 23:00-5:00? Raed Arafat, noi precizări: „Explicația este următoarea...”

 

Citește-ne pe
Citește și:

De ce nu putem circula pe timp de noapte fără declarație pe propria răspundere? Ce spune Raed Arafat: ”Logica ei este țintită”

Ministerul Muncii, despre noua lege a pensiilor: Vârsta de pensionare nu va fi modificată, stagiul complet de cotizare nu va fi majorat

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Cum completezi declarația pe propria răspundere pe telefon? Uite ce trebuie să faci ca aceasta să fie valabilă

Ce s-ar putea întâmpla dacă restricțiile impuse de autorități nu vor da rezultate? Raed Arafat: „Dacă nu reușim să ținem sub control, peste o lună vom...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies