Cum completezi declarația pe propria răspundere pe telefon? Uite ce trebuie să faci ca aceasta să fie valabilă

Webeditor: Bianca Hriscu
Declarația pe propria răspundere pentru deplasarea pe timp de noapte
Sursa: Facebook

Declarația pe propria răspundere revine și trebuie completată de toți cei care trebuie să se deplaseze în afara locuinței în intervalul 23.00 - 5.00. Autoritățile au precizat dacă poate fi completată de pe telefonul mobil.

Printre noile restricții care intră în vigoare începând de astăzi se numără și măsura potrivit căreia românilor le este interzisă deplasarea în afara locuinței în timpul nopții, mai exact în intervalul 23.00- 5.00. Există și câteva motive întemeiate pentru a părăsi domiciliul între aceste ore, iar cei care sunt nevoiți să facă acest lucru trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere sau să prezinte o adeverință de la angajator.

Condițiile în care poate fi prezentată pe telefon declarația pe propria răspundere

Noul model de declarație pe propria răspundere pentru deplasarea pe timp de noapte a fost făcut public de reprezentații autorităților. Declarația trebuie completată de toți cei care se deplasează în afara locuinței în intervalul 23.00- 5.00. 

Motivele pentru care o persoană are dreptul de a părăsi domiciliul pe timp de noapte sunt:

1. în interes profesional;

2. pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

3. pentru achiziționarea de medicamente;

4. pentru îngrijirea/însoțirea copilului și/sau asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități;

Citește și: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”

5. în cazul unui deces al unui membru al familiei.

Declarația pe propria răspundere poate fi completată și prezentată autorităților pe telefonul mobil, după cum au anunțat reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) .  Prin intermediul unui comunicat de presă, aceștia au precizat că platforma electronică  formular.sts.ro  a fost actualizată, astfel că românii pot completa și online declarația pe propria răspundere sau adeverințele de la angajator. 

Citeste si: Ce s-ar putea întâmpla dacă restricțiile impuse de autorități nu vor da rezultate? Raed Arafat: „Dacă nu reușim să ținem sub control, peste o lună vom...”

Premierul Florin Cîțu a aprobat măsuri mai dure ca în starea de urgență. Lista completă a restricțiilor care vor intra în vigoare. Magazinele se vor închide la ora 18:00 unde rata este între 4 și 6 la mia de locuitori

Cu toate acestea, pentru ca declarația pe propria răspundere sau adeverința de la angajator să fie valabile, acestea trebuie să conțină semnătura olografă a persoanei care folosește declarația sau a reprezentantului legal al angajatorului, dar și data la care a fost completat documentul. Ulterior, formularele poti fi stocate pe orice dispozitiv electronic și pot fi prezentate autorităților în timpul controalelor. 

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a ținut să precizeze că datele persoanale ale celor care aleg să completeze formularele prin intermediul platformei formular.sts.ro  nu vor fi prelucrate, ci vor fi stocate numai pe dispozitivele electronice ale utilizatorilor. 

Citeste si: Se inchid granitele in Romania? Ce a anuntat guvernul condus de Ludovic Orban

 


Radu, foc și pară după întâlnirea cu Cristina, în camera roșie! „Niciodată nu lasă nimic de la ea!” Iată ce replici acide și-au spus cei doi foști iubiți și cum s-a încheiat dialogul lor!