De ce nu putem circula pe timp de noapte fără declarație pe propria răspundere? Ce spune Raed Arafat: ”Logica ei este țintită”

,
Raed Arafat
Șeful DSU, Raed Arafat, secretar de stat în MAI, despre declaratia pe propria raspundere

La fel ca în starea de urgență instaurată în luna martie, persoanele care ies din case, doar din motive justificate, trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere privind scopul deplasării.


In articol:

Potrivit deciziei de joi noapte, 5 noiembrie, a Comitetului pentru Siruații de Urgență, în toate localitățile din România va fi interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/ gospodăriei în intervalul orar 23.00- 05.00.

Raed Arafat a explicat logica din spatele noilor restricții

Conform noilor restricții impuse de autoritățile române, ne este aproape interzis să circulăm pe timpul nopții. Aceste restricții se aplică între orele 23.00 și 5.00. În acest interval, românii pot să-și părăsească locuințele doar cu declarații pe propria răspundere, dar și cu un motiv bine-întemeiat.

Mulți români nu au fost de acord cu această decizie, iar mulți nu au înțeles și se întreabă de ce nu mai putem circula pe timp de noapte, fără declarație pe propria răspundere. Astfel, Raed Arafat a explicat motivul pentru care a fost luată această măsură.

„Logica ei este țintită către un grup de persoane care hai să zicem că nu întotdeauna au respectat regulile, o parte, să zicem, fără să generalizăm. Și acesta este grupul de tineri care în cursul nopții, mai ales în weekenduri au mers totuși la petreceri, chiar și în apartamente, în parcuri, pe stradă, în grupuri mari, mai ales, cum am zis, în perioada weekendului.”,

 a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat, Raed Arafat, a  spus că există mulți tineri care uită complet de pandemie și se adună în grupuri mari, unde nu respectă nicio măsură de protecție, pe timpul nopții, mai ales în weekend.

Declaratia pe proprie raspundere
Circulatia pe timp de noapte va fi restrictionata, incepand de luni, 9 noiembrie 2020, intre orele 23.00 si 05.00. Politia va verifca daca avem declaratia pe proprie raspundere.

De asemenea, secretarul spune că restricțiile impus de autoritățile române urmează exemplul european. Acesta a ținut să menționeze și faptul că în alte țări ale Uniunii Europene, măsurile impuse sunt chiar mai stricte.

Sunt țări care au observat acest lucru și vedeți că nu suntem singurii care am luat această măsură. Franța are această măsură, mult mai devreme, la ora 21.00 până la ora 6.00. Pentru că noaptea au loc aceste activități, care de regulă se fac fără mască. În Spania, chiar dacă sunt închise cluburile acolo au observat acest fenomen că tinerii iau berea și merg în vizită.

Și nu doar într-un apartament, ci de la unul la altul. Și atunci una dintre măsurile care considerăm că are un impact economic minor, dar în același timp are un impact de prevenire mare este aceasta",  a mai explicat Raed Arafat.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cum completezi declarația pe propria răspundere pe telefon? Uite ce trebuie să faci ca aceasta să fie valabilă

Florin Roman, după ce Ludovic Orban a demisionat din PNL: Mulțumim pentru lucrurile bune

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Ce s-ar putea întâmpla dacă restricțiile impuse de autorități nu vor da rezultate? Raed Arafat: „Dacă nu reușim să ținem sub control, peste o lună vom...”

Declaratia pe propria raspundere revine! Descarca AICI noul model! Când trebuie să o completăm

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies