Semnal de alarmă! Simptomul înșelător al COVID-19 care poate agrava starea pacienţilor

,
Simptomul înșelător al COVID-19
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă.

 Medicul infecționist în cadrul Institutului „Matei Balș”, Dr. Adrian Marinescu, atrage atenția asupra numărului mic de locuri în spitalele din orașele mari din România, în contextul pandemiei de coronavirus.


In articol:

Medicul a explicat, de asemenea, care este simptomul înșelător din cauza căruia mulți pacienți cu COVID-19 ajung târziu la spital.

Dr. Adrian Marinescu
Semnalul de alarmă tras de medicul Adrian Marinescu

Variante diverse de tratament

Expertul a făcut aceste declarații în cadrul webinarului organizat de publicația online Gândul, alături de Asociația Medici pentru România și de partenerul lor, Sanador.

„Primul caz (de coronavirus în România n.r.) a fost tratat la Institutul „Matei Balș”. Experiența acestor luni de pandemie a venit si cu lucruri bune, cu medicamente, chiar dacă nu miraculoase, dar au exista variante de tratament, la început totuși lucrurile nu erau clare.

Ce s-ar fi putut face mai bine e să se ia în calcul că în zonele roșii, cum e Capitala, e clar că un număr mic de spitale nu poate face față. În viitorul apropiat, vom merge tot cu un număr mare de cazuri. Sunt mulți pacienți, orașele mari au nevoie de mai multe locuri de Terapie Intensivă și non-terapie. Spitalele care pot merge pe un dublu circuit, să o facă, în așa fel încât să trateze și pacienți cu SARS-CoV-2”, spune medicul Adrian Marinescu.

Simptomul înșelător al COVID-19
Simptomul înșelător în COVID-19 care poate agrava starea pacienţilor

Simptomul înșelător al COVID-19

„Noi facem în fiecare zi locuri pe secțiile normale.

În secțiile de ATI, e mai greu pentru că pacienții au perioade lungi de spitalizare. Oricum numărul de locuri de terapie intensivă este mic pentru că personalul nu este suficient încât să extindem secția de Terapie Intensivă.

În cele mai multe dintre momente, ducem lipsă clară de locuri în spital. De fiecare dată, în a doua parte a zilei, oamenii rămân în camera de gardă.

Din păcate, nu există locuri pentru ei, fie găsim o modalitate să-i transferăm, ori așteaptă să li se facă loc. Mă refer la pacienții care nu sunt cu forme critice ”, completează specialistul.

Citeste si: România va intra din nou în carantină? Specialiștii avertizează: "Numărul de cazuri noi de coronavirus și de decese va continua să crească dacă..."

În general, tinerii, fie nu au deloc o simptomatologie, fie au forme ușoare, o simptomatologie care seamănă cu o gripă sau o viroză.

Nimeni nu are garanția că va face însă o formă ușoară, există și excepții.

Aș trage un semnal de alarmă. În infecția cu SARS-CoV-2 este o caracteristică, ceva care este înșelător. Pacientul nu are lipsă de aer, nu își dă seama că nu are suficient oxigen, iar parametrii obținuți prin pulsoximetru arată exact contrariul și acesta ajunge târziu la spital și intervenția este mult mai complicată”, precizează expertul.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Coronavirus în România, 29 noiembrie 2020. 5.554 cazuri noi și 148 de decese cauzate de COVID-19

Florin Cîțu, avertisment în Modrogran: ne așteptăm la o criză economică/ SURSE

Un bebeluș a fost ars cu clor încins într-o creșă. Îngrijitorii nu au chemat Ambulanța și l-au lăsat să urle de durere

Cât timp vom mai purta masca de protecție. Anunțul făcut de experţi

Cine are prioritate la vaccin? Guvernul a aprobat strategia de vaccinare COVID-19

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies