România va intra din nou în carantină? Specialiștii avertizează: "Numărul de cazuri noi de coronavirus și de decese va continua să crească dacă..."

,
carantina romania
Specialiștii sugerează că în România ar trebui impuse restricții mult mai dure[Sursa foto: PixaBay]

Cu toate că autoritățile au luat măsuri pentru a ține pandemia de coronavirus sub control, specialiștii europeni sunt de părere că restricțiile impuse nu sunt suficiente. Ce propun pentru următoarea perioadă?


In articol:

Președintele Klaus Iohannis a declarat recent că în România nu se poate vorbi despre o nouă stare de urgență sau despre carantină națională, menționând că măsurile impuse până în prezent sunt foarte eficiente și că deja a fost înregistrată o scădere a numărului de infectări.

Cu toate acestea, specialiștii europeni îl contrazic pe șeful statului.

„Am analizat măsurile privind carantina zonală şi am solicitat o analiză INSP privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantine. Datele arată că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a ratei de pozitivare a probelor.

Sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorităţi au fost corecte şi populaţia a respectat aceste măsuri, ceea ce ne oferă o doză de optimism. Măsurile rămân în vigoare, orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute.”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Președintele României, Klaus Iohannis, este de părere că în România nu e nevoie de un nou lockdown
Președintele României, Klaus Iohannis, este de părere că în România nu e nevoie de un nou lockdown[Sursa foto: Facebook]

România, avertisment dur din partea Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor 

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a analizat situația fiecărei țări din Uniunea Europeană în contextul pandemiei de coronavirus  și a făcut o serie de recomandări.

În cazul României, specialiștii sunt de părere că măsurile luate până acum nu sunt suficiente și că dacă autoritățile nu vor introduce restricții mai dure, numărul cazurilor noi de coronavirus, dar și cel al deceselor va continua să crească până la Crăciun.

Citeste si: Anunț despre sărbătorile de iarnă din acest an: „O mare reuniune de familie este...”

Specialiștii europeni recomandă reintroducerea restricțiilor din primăvară, ceea ce înseamnă că în opinia celor de la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), aceasta ar fi singura soluție pentru ca numărul de infectări să scadă.

Analizele arată că dacă în România ar fi impusă din nou carantina la nivel național, numărul cazurilor noi, cel al persoanelor care au nevoie să fie internate în secțiile ATI, dar și numărul deceselor s-ar reduce considerabil, potrivit digi24.ro.

Cu toate acestea, autoritățile din România sunt de părere că măsurile impuse până acum sunt suficiente și că nu va fi nevoie de noi restricții. Președintele Klaus Iohannis a declarat că în orașele și localitățile carantinate deja se văd rezultatele, motiv pentru care nu este luată în calcul carantina națională după alegerile parlamentare din 6 decembrie sau în perioada sărbătorilor de iarnă.

Citeste si: Anunț important: „După 15 decembrie...” Ce s-ar putea întâmpla după jumătatea lunii?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Nelu Tataru, anunt important despre posibila carantinare nationala! Ce spune Ministrul Sanatatii despre situatia din Bucuresti!

Cartel ALFA cere cu fermitate retragerea proiectelor de lege privind vaccinarea obligatorie: 'O acțiune dictatorială a guvernului'

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Veste excelentă pentru români! Se aplică de la 1 decembrie!

Florin Cîțu, anunțul momentului: „România va primi 3 miliarde de euro!” Unde vor ajunge banii?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies