Veste excelentă pentru români! Se aplică de la 1 decembrie!

,
Tineri bucuroși
Veste bună pentru români

Guvernul le dă o veste bună românilor privind analizele medicale.


In articol:

Românii vor putea beneficia, de la 1 decembrie 2020, de analize de laborator şi investigaţii medicale paraclinice pe tot teritoriul României fără ca serviciile respective să fie condiţionate de către un contract al furnizorului de servicii medicale cu o anumită casă de asigurări de sănătate și cu medicul care emite biletul de trimitere.

Guvernul a adoptat o Hotărâre în acest sens luni.

Ca urmare, furnizorii de servicii paraclinice care au încheiate două contracte, respectiv cu casa de asigurări de sănătate în a cărei rază administrativ-teritorială îşi au sediul lucrativ, filiale sau puncte de lucru înregistrate şi autorizate şi cu Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti, vor rămâne în relaţie contractuală cu o singură casă de asigurări de sănătate pentru care vor opta. Va fi redusă astfel birocraţia din sistem, prin eliminarea evidenţelor distincte şi a raportărilor lunare ale serviciilor prestate către cele două case de asigurări cu care aveau încheiate contracte”, a precizat Ministerul Sănătăţii.

„Această reglementare este necesară pentru a facilita accesul asiguraţilor la investigaţiile paraclinice recomandate de medicii specialişti. Sperăm ca în scurt timp să asigurăm acelaşi regim de utilizare şi pentru prescripţiile medicale, astfel încât medicamentele prescrise să poată fi eliberate de orice farmacie de pe teritoriul ţării.

Acest proiect este în curs de finalizare, însă va fi necesară o perioadă de testare pentru a ne asigura că, odată implementat, va funcţiona fără sincope” , a declarat Adela Cojan, preşedintele CNAS.

Bilet de trimitere
Bilet de trimitere

Ce documente au fost prelungite până la sfârșitul anului

Printre documentele a căror valabilitate a fost prelungită până la data de 31 decembrie 2020 se numără şi biletele de trimitere pentru specialităţile paraclinice, iar pentru trimestrul IV al acestui an, fondurile alocate pentru investigaţii paraclinice au fost suplimentate cu 63,7 milioane lei.

Totodată, pentru a facilita accesul la servicii medicale paraclinice acordate în ambulatoriul de specialitate necesare monitorizării pacienţilor diagnosticaţi cu boli oncologice, diabet zaharat, cu boli cardiovasculare, boli rare, boli neurologice şi boli cerebrovasculare, conform HG nr. 820/2020 din 1 octombrie 2020, a fost reglementată decontarea acestor investigaţii la nivelul valorii realizate.

Citeste si: Directorul Institutului „Marius Nasta”, avertisment dur: „Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult. Nu mai găsim soluţii!”

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Toți românii trebuie să știe! De când redevine obligatoriu cardul de sănătate

VIDEO România are, oficial, doar 200 de cazuri de infectare cu tulpina britanică a SARS-CoV-2, spune Adriana Pistol

Ceaiul care poate declanșa cancer la colon. Mulți români continuă să-l bea fără să știe la ce se expun. Medicul Laura Ene avertizează

Card de sanatate expirat. Ce faci in cazul in care nu mai are valabilitate

Vesti bune pentru pensionari! Ce vor primi 60.000 de romani in 2020

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies