Directorul Institutului „Marius Nasta”, avertisment dur: „Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult. Nu mai găsim soluţii!”

,
pandemie coronavirus luna decembrie
Medicii atrag atenția că luna decembrie va fi una foarte grea din cauza pandemiei de coronavirus[Sursa foto: unsplash]

Sistemul medical din România întâmpină mari dificultăți în această perioadă, iar medicii avertizează că lucrurile pot scăpa cu ușurință de sub control. Beatrice Mahler, directorul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, trage un semnal de alarmă.


In articol:

Cu toate că au fost impuse noi restricții, numărul celor care se îmbolnăvesc de coronavirus este în continuare ridicat, iar medicii spun că spitalele din România deja nu mai fac față.

Care este situația la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București?

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, este de părere că perioada ce urmează va fi una foarte dificilă. Aceasta a precizat că nu vede o modalitate prin care numărul de îmbolnăviri să scadă, astfel că medicii se chinuie să găsească soluții pentru a-i trata pe pacienții care ajung la spital, în contextul în care locurile din spitale sunt din ce în ce mai puține și se ocupă imediat.

Citeste si: Soluția lui Adrian Streinu-Cercel pentru a opri pandemia de coronavirus: „În două săptămâni nu am mai vorbi despre incidența SARS-Cov-2 în circulație în România.”

Beatrice Mahler avertizează că va crește numărul celor care își vor pierde viața din cauza noului coronavirus, astfel că luna decembrie va fi una dintre cele mai triste de până acum.

„Este o transmitere comunitară intensă și această transmitere comunitară, pe lângă pacient, o resimțim și la personalul medical, pentru că și aici avem cazuri de îmbolnăvire, dar nu prin transmitere în cadrul spitalului. Sunt familii bolnave și e și normal ca persoanele care lucrează în sănătate și trăiesc în aceste familii să aibă probleme de sănătate. Din păcate, suntem loviți din multe direcții și este un moment greu, dificil și nu văd să meargă într-o direcție care să fie pozitivă, favorabilă pentru pacienții noștri. Vom avea nişte cifre de mortalitate extrem de mari şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, decembrie va fi o lună în care vom plânge mult. Este o situație care parcă ne sufocă de la o zi la alta, e un corset în care parcă am intrat și nu mai găsim soluții. Lucrurile sunt cel puțin la fel de grave, poate chiar mai grave, aș spune, în ultimele zile, pentru că în acest moment, și locurile din secție sunt ocupate în primele minute după externarea pacientului. Practic, acceptăm pacienți care știm că vor veni - solicitați de DSP pentru internare cu stare gravă - pe locurile pacienților care vor fi externați și pacienții care vin de la domiciliu cu stare generală alterată sunt cu adevărat problematic pentru noi de a găsi un loc pentru ei. Problema e că acum în secția COVID lucrurile sunt extrem de delicate. În acest moment, noi am mărit capacitatea secției și cu toate acestea, toate paturile se ocupă și nu știm, în fiecare seară, unde vom găsi soluții pentru pacienții care vor veni peste noapte. Este extrem de dificilă garda și situația.”, a explicat Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Ziua așteptată de toți românii! Orban ridică toate restricțiile!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Raed Arafat confirmă că vaccinul contra Covid-19 poate da efecte adverse: "Atenție, nu..."

Monica Pop, despre Ivermectică: 'Orice fel de medicament în plus e un pas și duce la salvare de vieți'

Oana Zăvoranu l-a făcut de râs pe celebrul Cove de la Pro Tv în întreaga țară! Ce făcea acesta în pat. Querida nu mai are limite

Raed Arafat, anunț despre carantinarea Bucureștiului. În ce condiții s-ar putea aplica măsura?

Unde va fi depozitat vaccinul anti-Covid-19 după ce va fi adus în România? Anunțul autorităților

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies