Raed Arafat, anunț despre carantinarea Bucureștiului. În ce condiții s-ar putea aplica măsura?

Author: Amalia Georgescu
Raed Arafat, șeful DSU, a explicat de ce Bucureștiul nu a intrat în carantină până în prezent
Sursa: Facebook

Deși în București rata de infectare cu noul coronavirus a depășit 6 cazuri la mia de locuitori, Capitala nu intră în carantină, iar Raed Arafat a explicat de ce se întâmplă acest lucru.

În București, numărul celor care se infectează cu noul coronavirus este în creștere, astfel că ultimele cifre anunțate de autorități arată că, la nivelul Capitalei, rata de infectare a ajuns la 6,61.

Raed Arafat a explicat de ce Bucureștiul nu intră in carantină

Cu toate că rata de infectare cu noul coronavirus a depășit pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, în București nu a fost impusă carantina, asta în contextul în care alte orașe mari aflate în aceeași situație  au fost carantinate.

Cum explică șeful DSU, Raed Arafat, această decizie? 

Raed Arafat a precizat că rata de infectare nu este singurul aspect luat în calcul atunci când se decide carantinarea unui oraș, ci este făcută o analiză în acest sens pe baza unui sistem de notare. Astfel, doar atunci când este atins un anumit punctaj se poate impune o astfel de decizie.

Citeste si: Cum trebuie să completați declarația pe proprie răspundere în perioada de carantină dacă vreți să ieșiti din casă! Iată MODELUL

În prezent, în București sunt în vigoare măsurile impuse după ce a fost depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, iar Raed Arafat consideră că decizia de a carantina mai multe localități din Ilfov va avea un impact pozitiv și asupra Capitalei.

„Pentru că nu luăm doar cifra, nu e doar incidența care e luată în considerare, sunt mai multe lucruri luate în considerare de DSP. Sunt

toate măsurile generale luate pentru peste 3 la mie: restaurante închise, teatrele, cinema. Sunt restricții de circulație noaptea, magazinele se închid la 21. Sunt măsuri deja luate. Ilfov a decis să ia o masură care cred că va avea impact asupra Bucureștiului, pentru că foarte multe zone sunt rezidențiale. Se va permite mișcarea celor care merg la muncă, au motive, dar se va limita foarte mult mișcarea neesențială. Se vor limita doar la activitățile prevăzute în ordin.
Aici va fi un impact. Urmează ca DSP București, cu comitetul municipal, cu INSP, să facă analizele, la momentul în care consideră, ei pot să vină cu propunerea oricând. Acest punctaj trebuie făcut pentru a stabili dacă e sau nu cazul. O măsură de carantinare ori măsuri suplimentare restrictive oriunde pot reduce numărul cazurilor. Nimeni nu poate combate asta. Dar momentul în care se implementează asta trebuie decis. Sunt și localități care n-au luat măsura carantinării, au luat măsuri de ordine publică și acolo vedem unele semne pozitive.

Zonele din România în care există cel mai mare pericol de cutremur. Ultimul seism a avut loc astăzi

Dacă vrei să reducem rapid, cum se întâmplă la Sălaj, Sibiu, la Alba, Baia Mare, atunci măsurile care sunt suplimentate restrictiv pot duce mai repede la aceste rezultate.

Dar se analizează un punctaj. Trebuie depășit, mi se pare, 60 de puncte pentru ca INSP să avizeze. S-a făcut pentru ca deciziile să nu fie arbitrare, la presiune, ci mai degrabă pe baza punctajului.”, a precizat Raed Arafat, șeful DSU, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Se cere reintroducerea stării de urgență în România! "S-a ridicat prea devreme"

 


Patrick, pus la zid de Mihaela, după ce a fost desemnat favoritul publicului în Gală! „Acum, Patrick, e foarte sigur pe el, e cel mai votat” Iată cine a fost fata care i-a luat apărarea!

După ce a fost desemnat cel mai votat concurent, Patrick și-a schimbat atitudinea și unele fete l-au pus la zid! Iată ce controverse răsunătoare s-au iscat in casa fetelor si cine i-a sărit in apărare lui Patrick!

Cookies