Klaus Iohannis, anunț important pentru români: „Peste o săptămână, două...” Ce s-ar putea întâmpla în România?

,
Klaus Iohannis anunț
Klaus Iohannis , președintele României[Sursa foto: Facebook]

Președintele Klaus Iohannis a făcut mai multe declarații referitoare la pandemia de coronavirus cu care se confruntă România. Ce a anunțat șeful statului?


In articol:

Deși numărul cazurilor noi de coronavirus se menține în continuare ridicat, președintele Klaus Iohannis se declară optimist. Șeful statului este de părere că, în prezent, situația este sub control și că dacă vor fi respectate în continuare regulile, situația se va îmbunătăți considerabil. 

Klaus Iohannis, noi declarații despre situația României în contextul pandemiei de coronavirus

România a depășit, în cursul zilei de vineri, pragul de 400,000 de infectări cu noul coronavirus, mai multe orașe și localități din țară au intrat în carantină după ce rata de infectare cu COVID-19 a crescut, dar cu toate acestea, Klaus Iohannis este de părere că situația arată bine în momentul de față și că măsurile impuse deja dau rezultate.

Șeful statului a ținut să precizeze că România este acum pe un platou în ceea ce privește numărul de cazuri noi și că în următoarele săptămâni cu siguranță situația va arăta mult mai bine. În plus, Klaus Iohannis a anunțat că luni va avea o ședință cu ministrul Apărării, ministrul de Interne și ministrul Sănătății unde vor fi stabilite toate detaliile legate de campania de vaccinare.

Citeste si: Carantină totală începând de sâmbătă seara. Unde se aplică restricțiile?

„Datele de astăzi ne arată că avem motive pentru un optimism moderat- moderat.

Vedem că nu a crescut numărul de cazuri față de zilele anterioare și cred că se confirmă ceea ce spun de câteva zile încoace, că, în ceea ce privește numărul de cazuri noi, ne situăm pe un platou. Tot astăzi am putut să observăm că numărul persoanelor vindecate este aproximativ egal cu numărul persoanelor care, din păcate, au fost detectate cu această boală. Să vedem dacă, în zilele următoare, acest trend se confirmă.
Putem să spunem însă deja că măsurile care au fost luate de autorități au fost măsurile corecte, au fost măsurile adecvate. Lucrurile vor arăta și mai bine dacă avem răbdare și dacă respectăm în continuare cu sfințenie aceste măsuri. Dacă o facem, atunci peste o săptămână, două, vom putea să avem rezultate care arată o îmbunătățire netă a situației. În chestiunea vaccinării, după părerea mea, campania de vaccinare trebuie să fie un succes și, ca atare, campania de vaccinare este o chestiune de securitate națională.
Pentru asta, am convocat o întâlnire, o ședință, pentru luni, ședință la care vor participa, în afară de mine, ministrul Apărării, ministrul de Interne și ministrul Sănătății și vom clarifica toate aspectele care țin de campania de vaccinare ca și chestiune de securitate națională.”,
a precizat președintele României, Klaus Iohannis, potrivit digi24.ro.

vaccin coronavirus
Vaccinul împotriva noului coronavirus ar urma să ajungă în România la începutul anului 2021[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Alte două localități din Ilfov intră în CARANTINĂ! De când se aplică decizia

 

Citește-ne pe
Citește și:

Amor nebun la ATI! O asistentă și un medic s-au iubit la Terapie Intensivă!

Cartel ALFA cere cu fermitate retragerea proiectelor de lege privind vaccinarea obligatorie: 'O acțiune dictatorială a guvernului'

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Două localități de lângă București intră în carantină. Autorităţile au decis de când va fi aplicată măsura

Încă un oraș mare intră în carantină începând din acest weekend. Ce restricții vor intra în vigoare?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies