De astazi e carantina totala! Raed Arafat a semnat ordinele de izolare

,
Carantina totala
Bistrita si Satu Mare intra in carantina totala[Sursa foto: PixaBay]

Satu Mare si Bistrita intra pe lista celor mai noi orase care intra in carantina totala


In articol:

Incepand de astazi, dupa ce Raed Arafat a semnat ordinele si au fost publicate in Monitorul Oficial, Satu Mare si Bistrita sunt in carantina.

Municipiul Satu Mare intră în carantină pentru două săptămâni, după ce incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit 7,4 la mia de locuitori.

Citeste si: Cât timp rezistă coronavirusul pe pielea umană și cum poate fi ucis în 15 secunde

Satu Mare intra in carantina pentru 14 zile!

”Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare a primit Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Secretar de Stat, Dr. Raed Arafat, cu privire la instituirea măsurii de carantinare zonală, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 19 noiembrie a.c., ora 00.00, a municipiului Satu Mare”, a transmis, miercuri, Prefectura Satu Mare.

Incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile a depăşit 7,4 la mie.

În cursul zilei de marţi, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare au transmis că ”măsura carantinării municipiului Satu Mare reprezintă o abordare mai strictă pe termen scurt care va aduce beneficii mai multe pe termen lung”.

 

Citeste si: Revine declarația pe propria răspundere! Cum arată noul model

”Este o măsură dură, dar este important să fie luată ţinând cont atât de creşterea numărului de cazuri pozitive, cât şi de faptul că în momentul de faţă toate cele 32 de paturi ATI de la Spitalul Municipal Carei şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare sunt ocupate”, au mai precizat reprezentanţii CJSU Satu Mare.

În oraş vor fi dispuse aceleaşi măsuri ca în toate reşedintele carantinate, respectiv limitarea circulaţiei, reducerea activităţii unor operatori economici, sau chiar interzicerea unor activităţi.

Rata de infectare a ajuns la 9,4 in Bistrita! Judetul intra de azi in carantina

Bistriţa şi localităţile componente intră în carantină de joi dimineaţă de la ora 5.00, pentru 14 zile, după ce rata de infectare a ajuns la 9,4 cazuri la mia de locuitori.

Şeful DSU a semnat ordinul de carantinare, iar acesta a fost publicat în Monitorul Oficial.

”Municipiul Bistriţa intră oficial în carantină începând cu data de 19.11.2020, ora 05:00!  Zona carantinată cuprinde şi localităţile componente ale oraşului Bistriţa, şi anume Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătiniţa, Unirea şi Viişoara. Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea carantinei zonale pentru Municipiul Bistriţa a fost publicat în Monitorul Oficial Nr. 1095/18.11.2020”,

a transmis, miercuri, Prefetura Bistriţa.Incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus, în ultimele 14 zile, a ajuns la 9,4 cazuri la mia de locuitori.

Bistrita carantina
Bistriţa şi localităţile componente intră în carantină de joi dimineaţă de la ora 5.00, pentru 14 zile[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vaccinul nu va fi suficient pentru a opri pandemia de coronavirus? Avertismentul venit din partea Organizației Mondiale a Sănătății

Ordinul de carantinare  cuprinde măsurile care se aplică în următoarele 14 zile şi care au fost luate în toate localităţie carantinate, respectiv limitarea deplasărilor, limitarea sau interzicerea unor activităţi, permiterea tranzitării localităţii şi reducerea activătăţii chiar şi pentru magazinele alimentare. (sursa news.ro)

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Situație disperată într-un spital din România. Medicii nu mai fac față, iar bolnavii de COVID-19 primesc oxigen cu porția

Protest AUR împotriva vânzării Portului Constanța. Co-președintele AUR, Claudiu Târziu: Nu putem ceda acest port! Peste voința noastră nu se va trece!

Cutremur în media! S-a aflat cine a fost iubita secretă a lui Mircea Badea. Este celebră și au fost împreună 7 ani

Coronavirus in Romania, 17 noiembrie 2020. Peste 8.000 de noi cazuri de COVID-19 in ultimele 24 de ore! Situatia alarmanta in sectiile ATI!

Ultima oră! Carantină în 5 orașe mari din România! De când intră în vigoare măsura?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies