Cât timp rezistă coronavirusul pe pielea umană și cum poate fi ucis în 15 secunde

,
coronavirus pe maini
Virusul care provoacă boala COVID-19, poate rămâne activ pielea umană timp de aproximativ 9 ore.

Mai multe studii scot la iveală tot mai multe lucruri noi legate de SARS-CoV-2 și noul virus.


In articol:

Putem prelua COVID-19 atingând suprafețe contaminate cu noul coronavirus, spun specialiștii. Însă, recent, s-a descoperit cât timp poate supraviețui virusul pe pielea corpului uman. Un studiu realizat de cercetătorii japonezi  a arătat că virusul SARS-CoV-2 rămâne activ pe pielea umană mai mult timp decât un virus gripal.

Cât timp rezistă COVID-19 pe piele

Conform studiului virusul care a făcut ravagii în întreaga lumea poate rezista pe piele timp de aproximativ nouă ore. Studiul prezentat de Live Science a subliniat faptul că noul coronavirus este mult mai rezistent comparativ cu un virus gripal deja cunoscut. Potrivit cercetătorilor japonezi, o tulpină a virusului gripal A (IAV) nu rezistă pe piele mai mult de două ore. 

Din fericire, ambii viruși de pe piele au fost rapid dezactivați cu dezinfectant pentru mâini. Descoperirile subliniază importanța spălării mâinilor sau a utilizării produsului de dezinfectare pentru a preveni răspândirea COVID-19.

„Acest studiu arată că SARS-CoV-2 poate avea un risc mai mare de transmitere prin contact direct decât IAV (virusul gripal), deoarece primul este mult mai stabil pe pielea umană”, au scris cercetătorii în studiu, care a fost publicat online pe 3 octombrie, în revista „Clinical Infectious Diseases”.

Igiena adecvată a mâinilor foarte importantă

Aceste constatari susțin ipoteza că o igienă corespunzatoare a mâinilor este importantă pentru prevenirea răspandirii SARS-CoV-2.

Pentru noul studiu, cercetătorii de la Universitatea de Medicină Prefecturală din Kyoto din Japonia, au creat un model de piele folosind probe de piele umană obținute din autopsii. Probele au fost colectate la aproximativ o zi după deces.

Autorii remarcă faptul că, chiar și la 24 de ore după deces, pielea umană poate fi utilizată în continuare pentru grefele de piele. Ceea ce înseamnă că își păstrează o mare parte din funcție pentru un timp după moarte. 

Folosind modelul lor, autorii au descoperit că SARS-CoV-2 a supraviețuit pe probele de piele umană timp de 9,04 ore, comparativ cu 1,82 ore pentru virusul gripal A. Când aceste virusuri au fost amestecate cu mucus, pentru a imita eliberarea particulelor virale într-o tuse sau strănut, SARS-CoV-2 a durat un timp și mai lung, aproximativ 11 ore.

Cu toate acestea, ambii viruși au fost inactivați pe piele la 15 secunde după utilizarea dezinfectantului pentru mâini cu 80% etanol.

dezinfectant coronavirus
Igiena adecvată a mâinilor, duce la inactivarea virală rapidă și poate reduce riscul ridicat de infecții cu coronavirus.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Problema cu care se confruntă mai bine de jumătate din persoanele care s-au vindecat de coronavirus

Brazilia dă în clocot, se cere demiterea președintelui Bolsonaro: 'Afară criminalul corupt'

Laura Cosoi îi DISTRUGE pe Smiley și Gina Pistol! I-a UMILIT în public ca niciodată!

Situație disperată într-un spital din România. Medicii nu mai fac față, iar bolnavii de COVID-19 primesc oxigen cu porția

Vom avea Târg de Crăciun în 2020? Anunțul președintelui Klaus Iohannis

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies