Descoperire socanta a cercetatorilor! Ce efecte se pot produce in organism in functie de "doza" de coronavirus cu care te infectezi?

,
coronavirus
Experții spun că o persoană care se infectează cu „o doză” mai mare de coronavirus are mai multe șanse să îmbolnăvească mai grav de COVID-19.

Cercetatorii au descoperit ca doza de coronavirus cu care suntem infectați ar putea determina, de asemenea, severitatea mai mare sau mai mica a bolii.


In articol:

Specialistii sustin faptul ca o persoană care se infectează cu „o doză” mai mare de coronavirus are mai multe șanse să îmbolnăvească mai grav de COVID-19 si astfel, sa prezinte simptome mult mai severe.
Ceea ce inseamna ca un asimptomatic are „o doză” mai mica a virusului ucigas. Medicii amintesc că purtarea măștii chirurgicale ne ferește de infecția cu SARS-CoV-2.

Cercetatorii au descoperit că "doza" de coronavirus cu care o persoană este infectată ar putea determina cât de mult va fi afectat pacientul.

Astfel, o persoană care are o cantitate mai mică de virus ar putea fi astfel asimptomatică, fără să tușească, să aibă febră sau dificultăți în respirație. In vreme ce, pacientii infectați cu o cantitate mai mare de SARS-CoV-2 ar putea avea nevoie de internare sau pot ajunge inclusiv la deces.

particule coronavirus
Această constatare dovedește că purtarea unei măști chirurgicale ne protejează și mai mult de infecția cu COVID-19.

O „doza” mică de coronavirus nu provoaca simptome severe

Un renumit profesor de biologie, Dr. Erin Bromage, de la Universitatea din Massachusetts Dartmouth, a declarat pentru CNN ca nu există un anumit număr de particule virale necesare pentru ca o persoana sa se îmbolnaveasca – dar cu cât sunt mai multe cu atât avem mai multe șanse ca cel puțin o particulă să pătrundă și să infecteze celulele, declanșând astfel o simtomatologie mult mai grava.

"Dacă infectezi un animal cu o doză suficient de mică, va putea să se apere de el fără să dezvolte vreo boală. Dacă e vorba de o cantitate infecțioasă mai mare, se va stabili o infecție și acel animal se va îmbolnăvi. Dar dacă acesta va avea o cantitate foarte mare de virus, acest lucru duce la rezultate mai severe. Deci doza devine foarte importantă.", a explicat Dr. Bromage.

De asemenea, medicul a precizat ca o persoana ar putea să nu se infecteze dintr-o dată cu o doză mare, dar asta ar putea să se întâmple în mai multe zile.

Citeste si: Ce trebuie să facă un pacient asimptomatic dacă începe să manifeste simptome ale infecției cu coronavirus?

Citeste si: Covid-19 poate provoca diabet. Descoperirea care i-a socat pe cercetatori din intreaga lume

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce trebuie să facă un pacient asimptomatic dacă începe să manifeste simptome ale infecției cu coronavirus?

Germania se pregătește de vaccinarea în masă: În Berlin se deschid 6 centre, cu o capacitate de 24.000 de persoane pe zi

Horoscop vineri, 27 noiembrie. Nativii din Balanță sunt pregătiți pentru o decizie legată de bani, iar Racii vor fi luați pe sus în dragoste. Ce spun astrele despre tine

Inca un simptom de coronavirus ingrijoreaza medicii. Durerile groaznice ii aduc pe bolnavi la spital

Anunțul mult așteptat! Când va ajunge în România primul vaccin anti-COVID-19?


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies