Ce trebuie să facă un pacient asimptomatic dacă începe să manifeste simptome ale infecției cu coronavirus?

,
anunt despre pacientii asimptomatici care incep sa manifeste simptome de boala
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut precizări despre pacienții asimptomatici[Sursa foto: Unsplash]

În prezent, pacienții testați pozitiv cu noul coronavirus, dar care sunt asimptomatici, se află sub supravegherea medicilor de familie. Ce se întâmplă în momentul în care încep să manifeste simptome asociate noului coronavirus?


In articol:

Pentru a gestiona cât mai bine pandemia de coronavirus și a nu aglomera spitalele din România, autoritățile au decis ca toți pacienții asimptomatici să se izoleze la domiciliu, starea lor de sănătate fiind monitorizată de medicii de familie.

Ministrul Sănătății a anunțat noi reguli pentru pacienții asimptomatici

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut noi precizări în legătură cu pacienții asimptomatici, aflați în izolare la domiciliu. Astfel, dacă aceștia încep să manifeste  simptome specifice noului coronavirus, trebuie să anunțe rapid Direcţia de Sănătate Publică şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, urmând ca aceste instituții să facă o evaluare medicală a acestor pacienți.

Citeste si: Medicii, alarmați: COVID-19 și-a modificat evoluția și se vindecă mai greu

Deși noul coronavirus se poate manifesta diferit de la o persoană la alta, principalele simptome ale infecției cu COVID-19 sunt tusea seacă, febra și oboseala. Printre simptome se mai numără și durerea de gât, durerile de cap, pierderea gustului sau a mirosului, diareea, iar în cazuri grave pot să apară dificultăți de respirație sau durerea în piept. Astfel, persoanele testate pozitiv cu noul coronavirus, dar care sunt asimptomatice, trebuie să fie atente la aceste simptome și să raporteze într-un timp cât mai scurt orice modificare a stării de sănătate.

"Evaluarea fiecărui pacient se face în funcţie de simptomatologie.

În contextul în care acel pacient monitorizat prezintă simptomatologie, fiind asimptomatic până atunci, se anunţă atât DSP-ul, cât şi DSU. Noi avem foarte bine stabilite aceste lucruri, evaluarea se face prin DSU, programat şi la o radiologie şi la un computer tomograf pulmonar, deci toate sunt foarte bine stipulate. Rămâne doar ca monitorizarea să fie făcută corect pentru a nu pierde un moment în care un pacient poate decompensa.", a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit observatornews.ro.

nelu tataru
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății[Sursa foto: Facebook]

Medicii de familie care se ocupă de monitorizarea pacienților asimptomatici trebuie să anunțe Direcţia de Sănătate Publică şi Departamentul

pentru Situaţii de Urgenţă în cazul în care pacienții încep să se simtă rau. 

Citeste si: Situație critică în România: Doctorii trec la medicină de dezastre

 

Citește-ne pe

Citește și:

S-a închis GRANIȚA! Avertisment de la MAE pentru toți românii

Accident grav în Constanța: doi oameni au murit, iar a treia este grav rănită

Armata Romana cauta voluntari care la nevoie pot fi trimisi la razboi. Ce salarii ofera si care sunt criteriile de recrutare

Anunț oficial. Până când vor rămâne închise școlile din București?

Alexandru Rafila a dat vestea-șoc: "Vaccinul anti-Covid rezistă doar 17 zile"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies