Medicii, alarmați: COVID-19 și-a modificat evoluția și se vindecă mai greu

,
COVID-19
COVID-19 și-a modificat evoluția și se vindecă mai greu

Medicii avertizează că, COVID-19 și-a modificat evoluția și se vindecă mai greu. Pacienții cu forme medii ale bolii au nevoie chiar și de o lună de tratament, înainte de testul negativ.


In articol:

Această perioadă era de aproximativ două săptămâni, la începutul pandemiei. În plus, unele simptome, cum ar fi pierderea gustului și mirosului, nu mai apar odată cu debutul bolii, ci după o săptămână, potrivit Digi24.

COVID-19 și-a modificat evoluția și se vindecă mai greu

Carmen Dorobăț, manager al Spitalului clinic de Boli Infecțioase Sf. Parascheva din Iași: "Am observat că în ultima perioada de timp, formele medii de boală, fără comorbidități, se negativează greu. Adică stau o perioada mai lungă de timp până să obțină acel test negativ.Aș spune că modul în care evoluează simptomele, retrocedarea acestor simptome este mai greoaie.

Citeste si: Stare de urgenţă până la sfârşitul anului? Care sunt noile restricţii impuse

S-au modificat și ca tablou. Altădată veneau că nu mai aveau gust și miros. Acum gustul și mirosul se pierd poate chiar cu o săptămână de la debutul bolii. Altădată apăreau dureri musculare după ce era febra 38-39 de grade, acum sunt pacienți afebrili care acuză am dureri musculare. Or, noi știm că durerile musculare reprezintă un semn că trebuie să urmărim cu atenție evoluția pacientului respectiv."

COVID-19
COVID-19 și-a modificat evoluția și se vindecă mai greu

 

Citește-ne pe
Citește și:

Stare de urgență în perioada sărbătorilor de iarnă? Klaus Iohannis, declarații oficiale: "Ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului."

HAOS pe Aeroportul Timișoara: cei 180 de pasageri din avionul care a aterizat de URGENȚĂ, lăsați să aștepte ore întregi

Boala nemiloasă de care suferă Simona Halep. Totul a început din adolescență

Explozie devastatoare în România! Zeci de persoane au fost afectate! - FOTO, VIDEO

O banala planta, leac pentru bolnavii de coronavirus. Mana Maicii Domnului, studiata de chinezi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies