Anunț oficial. Până când vor rămâne închise școlile din București?

,
cand se vor deschide scolile din București
Nicușor Dan, primarul Capitalei, a anunțat când se vor deschide scolile din București[Sursa foto: Unsplash]

Autoritățile au luat decizia ca școlile din București să se închidă în momentul în care rata de infectare cu COVID-19 a depășit 3 la mia de locuitori. Când ar putea fi redeschise unitățile de învățământ din Capitală?


In articol:

În cel mai recent bilanț, autoritățile anunțau că incidența cumulată a cazurilor de COVID-19, în ultimele 14 zile, a ajuns la 3,69 la mia de locuitori în București. În acest context, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat când s-ar putea deschide școlile.

Ce se întâmplă cu școlile din București? Iată când se vor întoarce elevii în sălile de clasă

Pentru că numărul celor care se infectează cu noul coronavirus este în creștere, autoritățile au luat măsuri care să le permită să gestioneze această criză medicală, printre decizii fiind și închiderea școlilor.

Pe 29 octombrie, în București au fost raportate 1129 de cazuri noi de îmbolnăvire, incidența  înregistrată la 14 zile fiind de 3,69 cazuri la mia de locuitori. După ce au fost comunicate noile cifre, primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a făcut precizări despre redeschiderea școlilor. Nicușor Dan a spus că școlile ar trebui să își desfășoare activitatea în mediul online până în momentul în care indicele de incidență a noilor cazuri de COVID-19 va ajunge sub pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

Citeste si: Încă 500 de școli au trecut în scenariul roșu. Situația unităților de învățământ din țară

"Copiii sunt transmițători ai acestei boli.

Specialiștii în care am încredere au spus acest lucru. Întrucât școlile sunt o sursă de transmitere a bolii, o măsură de siguranță, în condițiile în care suntem și în București, putem să facem și școală online, în condiții acceptabile. Este o măsură pe care eu o susțin cu toată inima. Până când nu vom scădea acel indice sub 3, cum au stabilit specialiștii, eu susțin ca școlile să rămână închise."
, a spus Nicușor Dan, la B1 TV, citat de digi4.ro.

Astfel, ținând cont de faptul că numărul persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus este în creștere în Capitală, șansele ca indicele să scadă sub 3 în perioada imediat următoare sunt destul de mici, astfel că elevii vor continua să facă ore online. 

Citeste si: Ministrul Educației, anunț important pentru toți elevii. Ce se va întâmpla cu tezele și olimpiadele în anul școlar 2020-2021?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Spitalele nu mai fac față! România, la un pas de scenariul prevăzut în caz de dezastre

Casa Albă reacţionează dur după ce Israelul a bombardat un sediu al agenţiei de presă americane AP: 'Le-am spus direct'

BOMBA! Cine este IUBITA secreta a lui Culita Sterp? S-a aflat acum. E SCANDAL monstru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: "Vom putea acorda zile libere plătite pentru unul dintre părinți"

Se carantinează Bucureștiul? Anunț de ULTIMĂ ORĂ făcut de Orban

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies