Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: "Vom putea acorda zile libere plătite pentru unul dintre părinți"

,
Ministrul Muncii,  Violeta Alexandru
Mesaj pentru părinți, transmis de Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susține că a inițiat completări la cadrul legal existent pentru a putea acorda zile libere plătite atât pentru părinții elevilor care fac exclusiv școală online, cât și ai celor care studiază în sistem hibrid.


In articol:

Violeta Alexandru a transmis pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru părinți. Ministrul Muncii a precizat că un părinte din fiecare familie va primi  75% din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut, în situația în care se vede nevoit să rămână acasă, pentru a-și supraveghea copilul care studiază online.

Mesaj pentru părinți, transmis de Violeta Alexandru

Știu exact, în zona de competență a Ministerului Muncii, ce trebuie făcut pentru părinții copiilor cu vârsta de până la 12 ani înscriși în unitățile de învățământ sau de educație timpurie antepreșcolară, intrate în scenariile 2 și 3. Am spus-o constant, în fiecare zi a săptămânii. Reiau.

Imediat după ce comitetele județene pentru situații de urgență au decis trecerea școlilor din anumite localități, inclusiv din București, în scenariul 2 (prezența la cursuri alternativ cu învățământ în sistem online) sau în scenariul 3 (toate cursurile în sistem online) am inițiat completări la cadrul legal existent pentru a putea acorda, și în aceste cazuri, zile libere plătite (cu 75% din salariul brut dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut) pentru un părinte. Deja reglementasem și gestionăm situația părinților din școlile în care se descoperă un focar covid, certificat de o anchetă epidemiologică“, a menționat Violeta Alexandru.

Elevii din școlile aflate în scenariul roșu vor face ore exclusiv online, în timp ce sub scenariul galben copiii merg la școală alternativ.

Deocamdată, Capitala se află sub scenariu roșu, la fel și Cluj Napoca și întreg județul Alba. Scenariul roșu presupune închiderea completă a instituțiilor de învățământ, după de rata de infectare a depășit valoarea de 3 la mia de locuitori, potrivit BZI.ro.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Orban a anuntat restrictii drastice in Bucuresti: "Imi cer scuze pentru cei care aveau stabilite nunti, botezuri"

László Tőkés, victorie de etapă la ÎCCJ împotriva lui Iohannis: Procesul privind retragerea Ordinului 'Steaua României' se reia

Războinica Adelina Damian, angajata Kanal D! Ce rol are de fapt aceasta la Survivor România. Detalii neștiute până acum

Se SCHIMBA procedura de testare! Raed Arafat a facut anuntul!

Viorica Dăncilă, față în față cu Denise Rifai, în această seară, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies