Încă 500 de școli au trecut în scenariul roșu. Situația unităților de învățământ din țară

,
Scoala online
Încă 500 de școli au trecut în scenariul roșu

Alte 500 de unități de învățământ au trecut în scenariul roșu. Astfel, un total de la 3.014 de școli ficționează în acest scenariu, cu ore ținute exclusiv în mediul online, potrivit datelor oferite de Ministerul de Educație.  

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat, luni, care este situația la nivel național în ceea ce privește scenariile de desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar. Potrivit datelor transmise de inspectoratele școlare județene, până luni în ora 12, s-a înregistrează următoarea situație:

 

  • 748 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1, care presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
  • 894 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 2 (S2), care presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
  • 3014 unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

Citeste si: Ce spune Ministrul Sănătății despre locurile din spitale: "Nu sunt afectate!"

 

„Menţionăm că dintre cele 3.014 de unităţi aflate în această situaţie, 382 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 2.632 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Cifrele au crescut considerabil

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat cu o zi înainte de începutul anului școlar, că: 12.423 unităţi vor funcţiona în scenariul verde, 4.915 în scenariul galben şi 262 unităţi în scenariul roşu.

De la începutul anului școlar, un număr impresionat de unități de învățământ au trecut la scenariul roșu, potrivit acestor cifre și noii situații anunțate de Ministerul Educației și Cercetării.

La nivel național a crescut totodată și numărul școlilor care au trecut de la scenariul galben la cel verde.

Citeste si: Carantina totala in Romania nu este luata in discutie in prezent! Care sunt asteptarile Premierului Ludovic Orban de la populatie

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Dușmanul perfid din spitale: "Un director, un manager care spune că nu există infecţii nosocomiale, minte!"

Lovitură pentru toți consumatorii de energie: vor trebui să achite o taxă suplimentară, pe lângă factura la energie

Dușmanul perfid din spitale: "Un director, un manager care spune că nu există infecţii nosocomiale, minte!"

Nelu Tătaru, declarații după ce România a ajuns la aproape 5000 de cazuri noi de coronavirus în 24 de ore: "Nu rămâne decât să..."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies