E oficial! Klaus Iohannis a făcut anunțul așteptat de toți românii: „După alegerile parlamentare din 6 decembrie...”

,
Klaus Iohannis, anunț referitor la carantinarea României
Klaus Iohannis, anunț referitor la carantinarea României[Sursa foto: Facebook]

Președintele Klaus Iohannis a reacționat după ce în spațiul public au apărut informații referitoare la instituirea carantinei după alegerile parlamentare. Ce anunț a făcut șeful statului?


In articol:

Având în vedere că numărul de infectări cu noul coronavirus este în continuare în creștere, autoritățile au decis carantinarea mai multor localități și orașe mari din România. Mai mult decât atât, au apărut zvonuri potrivit cărora după alegerile parlamentare ar urma ca președintele Klaus Iohannis să decreteze stare de urgență în România și carantina la nivel național.

România va intra în lockdown după alegeri? Răspunsul lui Klaus Iohannis

Într-o conferință de presă, președintele României a ținut să lămurească un subiect care a stârnit controverse în ultima perioadă: instituirea carantinei la nivel național. Klaus Iohannis a dat asigurări că nu va fi impusă această măsură, având în vedere că restricțiile aflate în vigoare deja dau rezultate.

Citeste si: Anunț important: „După 15 decembrie...” Ce s-ar putea întâmpla după jumătatea lunii?

restrictii după ora 23
Circulația persoanelor este restricționată pe timp de noapte, astfel că este interzisă deplasarea în afara locuinței în intervalul 23:00 - 5:00[Sursa foto: unsplash]

Șeful statului a precizat că în orașele carantinate deja se observă o scădere a numărului de cazuri noi de coronavirus, motiv pentru care nu există motive pentru ca întreaga Românie să intre în carantină după alegerile parlamentare din 6 decembrie. 

„Să fie clar, nu există nicio intenție de lockdown după alegeri. Eu nu intenţionez să promovez instituirea unei carantine la nivel naţional, un aşa numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet aceste lucruri fiindcă sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se profileze cu ştiri de tip senzaţional.

Am analizat măsurile privind carantina zonală şi am solicitat o analiză INSP privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantine. Datele arată că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a ratei de pozitivare a probelor.

Sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorităţi au fost corecte şi populaţia a respectat acest măsuri, ceea ce ne oferă o doză de optimism.

Măsurile rămân în vigoare, orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute.”, a anunțat președintele României, Klaus Iohannis, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Înainte și după coronavirus. Cum arată o asistentă medicală după 8 luni petrecute într-un spital Covid?

 

Citește-ne pe

Citește și:

Va fi vai şi amar de viitorii pensionari. Rezultatele parţiale ale recensământului au scos la iveală cifre îngrijorătoare

Ministrul Economiei, anunț de ultimă oră: „Jumătate dintre măştile de pe piaţă nu ne protejează de Covid!” Cum le putem alege pe cele eficiente?

Adrian Mititelu provoacă cutremur în fotbalul românesc: dețin această informație!

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Vești bune de la Institutul „Matei Balș”: „Este medicamentul momentului. Este extrem de eficient.” Ce tratament folosesc medicii pentru pacienții infectați cu coronavirus?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies