Ministrul Economiei, anunț de ultimă oră: „Jumătate dintre măştile de pe piaţă nu ne protejează de Covid!” Cum le putem alege pe cele eficiente?

,
Ce măști nu protejează împotriva coronavirusului?
Ce măști nu protejează împotriva coronavirusului?[Sursa foto: unsplash]

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în România, aceasta fiind o metodă prin care poate fi prevenită răspândirea coronavirusului. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a precizat ce măști ar trebui să aleagă românii.


In articol:

După izbucnirea pandemiei de coronavirus, pe piața din România au început să fie comercializate din ce în ce mai multe măști. În urma unor controale făcute de ANPC s-a descoperit că mare parte dintre măștile pe care românii le cumpără nu protejează împotriva coronavirusului, ceea ce înseamnă că există un risc foarte mare de infectare cu Covid-19.

Ce măști recomandă ministrul Economiei, Virgil Popescu?

Specialiștii au ajuns la concluzia că masca de protecție este foarte eficientă în prevenirea răspândirii coronavirusului, însă cu condiția ca aceasta să fie purtată, dar și fabricată în mod corect. Ministrul Economiei trage un semnal de alarmă cu privire la măștile comercializate în România. Virgil Popescu a anunțat că jumătate dintre măștile pe care românii le cumpără nu protejează împotriva coronavirusului. Este vorba despre cele de import care ar avea o calitate îndoielnică.

Masca de protecție trebuie purtată astfel încât să acopere nasul și gura
Masca de protecție trebuie purtată astfel încât să acopere nasul și gura[Sursa foto: unsplash]

Ministrul Economiei a precizat că va emite un ordin prin care să îi oblige pe comercianți să îi informeze pe cumpărători dacă masca pe care urmează să o cumpere este sau nu eficientă împotriva coronavirusului. Până atunci, Virgil Popescu i-a sfătuit pe români să cumpere doar măști fabricate în România, acestea fiind acreditate și verificate.

Citeste si: Experiment! Cât de eficiente sunt, de fapt, măştile de protecţie în prevenirea noului coronavirus

„Sunt dezamăgit de calitatea măştilor de protecţie aflate pe piaţă în acest moment. Dacă vă spun că jumătate din măştile care se găsesc la comercializare, în momentul de faţă, în reţelele de distribuţie - hypermarketuri, farmacii, depozite, la importatori - nu respectă, adică nu ne protejează, aţi zice că exagerez, dar asta este realitatea. Vreau să dau un mesaj foarte clar că acest lucru trebuie să înceteze. Nu putem să acceptăm să fie puse la comercializare măşti care nu protejează populaţia. Toate măştile neconforme sunt măşti din import. Vreau să le spun românilor că avem peste 16 companii care produc măşti în România, care pot asigura întregul necesar de consum al României şi îi sfătuiesc să caute produse româneşti, pentru că sunt acreditate, sunt verificate şi sunt cele mai bune de pe piaţă. Vom emite un ordin care să spună clar că aceste măşti nu asigură protecţie împotriva Covid, ca oamenii să ştie când cumpără că, dacă acel produs este pe raft şi i se spune mască, el nu este o mască care protejează.”, a spus ministrul Economiei, Virgil Popescu, potrivit digi24.ro .

Citeste si: De ce nu li se dau romanilor masti gratuite, asa cum s-a promis? Nelu Tataru: "Ramane sa vedem"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cele șapte semne care îți arată că ai avut Covid-19. Vezi dacă și tu ai fost infectat

Se întoarce roata - China a confirmat primele cazuri de infectare cu tulpina britanică

Nu mânca iaurt, brânză sau lapte dacă iei aceste medicamente! Se crează o substanță toxică în corp care poate face ravagii în organism

Înainte și după coronavirus. Cum arată o asistentă medicală după 8 luni petrecute într-un spital Covid?

Vești bune de la Institutul „Matei Balș”: „Este medicamentul momentului. Este extrem de eficient.” Ce tratament folosesc medicii pentru pacienții infectați cu coronavirus?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies