De ce nu li se dau romanilor masti gratuite, asa cum s-a promis? Nelu Tataru: "Ramane sa vedem"

,

Nelu Tătaru a declarat ca mastile gratuite nu au ajuns la populatie pentru ca a fost o contestare a licitatiei si castigatorului.


In articol:

In urma cu doua luni, o ordonanta de urgenta asigura ca familiile defavorizate vor primi masti gratuite. Ce s-a intamplat?

Nelu Tătaru a declarat, întrebat care este situaţia acordării gratuire a măştilor de protecţie familiilor şi persoanelor devaforizate, că deşi măsura a fost reglementată printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, a fost o contestare a licitaţiei şi câştigătorului, apoi firma respectivă a depus o altă contestaţie la Curtea de Apel Bucureşti.

Acum este aşteptat rezultatul şi rămâne de văzut ce va spune instanţa, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Această licitaţie şi câştigătorul au fost contestaţi. Comisia Naţională pentru soluţionarea contestaţiilor a refuzat această contestaţie, dar în termen de 10 zile aceeaşi firmă a depus la Curtea de Apel Bucureşti o altă contestaţie. Rămâne să vedem şi rezultatul acestei contestaţii”, a afirmat Nelu Tătaru joi la prezentarea amplasamentului noului Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, întrebat despre subiect.

Citeste si: Masti gratuite pentru romani. Nelu Tataru: "Am aprobat masti de protectie pentru 2,3 milioane de persoane"

Citeste si: Masti gratuite pentru bucuresteni. Cine poate sa primeasca zilnic masca de protectie pana la sfarsitul anului

Citeste si: Mastile de protectie obligatorii se vor da gratuit, dupa ce se fac liste. Anuntul premierului Ludovic Orban

La rândul său, premierul Ludovic Orban a spus că Guvernul a alocat sumele necesare către Ministerul Sănătăţii, iar licitaţia este derulată de minister.

În ceea ce ne priveşte pe noi ca Guvern am alocat din Fondul de rezervă al Guvernului sumele necesare în bugetul Ministerului Sănătăţii, iar Ministerul Sănătăţii derulează licitaţia”, a explicat Orban.

Pe 21 mai, Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind acordarea de catre Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, autorităţilor publice locale a necesarului de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ teritoriale, precum şi pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

Conform actului normativ, bugetul Ministerului Sănătăţii pentru anul 2020 va fi suplimentat cu suma de 230 milioane lei pentru achiziţia de măşti de protecţie care vor fi puse la dispoziţia autorităţilor publice locale pentru toate persoanele şi familiile defavorizate de pe raza unităţilor administrativ teritoritale.

În următoarele două luni, fiecare persoană eligibilă, va primi un număr de 50 măşti de protecţie, preciza atunci Executivul.

Citeste si: Tragedie infioratoare la Arad: o femeie insarcinata, infectata cu coronavirus a murit in ambulanta

Citeste si: Situatie socanta in Bucuresti: un politist infectat cu coronavirus a fost "lasat in agonie de DSP"

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ali isi infrunta din nou propriul frate! Afla ce anume il determina sa il infrunte pe Pilot si cum se va sfarsi duelul lor, ASTAZI, intr-un nou episod din serialul...

VIDEO - Dan Barna, întrebat dacă este mulțumit de campania de vaccinare: 'Și da, și nu'

Boala nemiloasă de care suferă Simona Halep. Totul a început din adolescență

Ali si Sevda se casatoresc! Afla cum va reactiona familia tinerei si ce masuri radicale va lua Uygar, ASTAZI, intr-un nou episod din serialul "Dragoste si secrete", de...

E razboi la Puterea dragostei! Ce secrete s-au mai aflat? Mihai nu mai e asa de tacut: "Am vazut-o!"Nu pierde Puterea dragostei, ASTAZI, de la 11:00 si de la 17:00

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies