Situatie socanta in Bucuresti: un politist infectat cu coronavirus a fost "lasat in agonie de DSP"

,

Sindicatul Europol susţine că un poliţist infectat cu coronavirus a fost ”lăsat în agonie de DSP”, deşi starea sa s-a agravat.


In articol:

Sindicaliştii povestesc că, atât poliţistul, cât şi soţia şi cei doi copii – unul de trei ani, altul de două luni- au fost infectaţi cu noul coronavirus şi au solicitat Ambulanţa, având în vedere că aveau simptome.

Ambulanţa a venit după 48 de ore, iar odată ajunşi la spital au fost trimişi acasă în izolare, întrucât nu mai sunt locuri pentru internare. Starea tuturor s-a agravat, afirmă sindicaliştii. Aceştia au precizat ulterior că şefa DSP Bucureşti a intervenit.

Sindicatul Europol a transmis joi, printr-un comunicat de presa, situatia socanta a unui politist infectat cu coronavirus, care nu a putut sa fie internat, desi starea lui se agravase, iar salvarea a ajuns la el dupa 48 de ore.

Nici poliţiştii care pe toată perioada pandemiei au fost în linia întâi, nu au fost «iertaţi» de infectarea cu virusul Sars-Cov-2, momentan existând peste 1.000 de colegi infectaţi. Şi colegul nostru Buciuc Ciprian din cadrul Secţiei Regionala de Politie Transporturi Bucureşti a fost confirmat pozitiv luni, 27.07.2020, împreună cu soţia şi cei 2 copii, în vârstă de 3 ani şi respectiv 2 luni. După ce sâmbătă au fost testaţi de către DSP la domiciliu, luni, 27.07.2020,

au primit răspunsul că, fiind confirmaţi pozitiv, DSP va trimite o ambulanţă pentru evaluarea clinică, deşi aceştia au manifestat în toată această perioadă stări febrile, dureri de cap, vomă şi dificultăţi grave de respiraţie”, au transmis, joi, printr-un conunicat de presă, reprezentanţii Sindicatului Europol.

Citeste si: Restrictii 1 august: lista completa a masurilor. Ce va fi interzis de la 1 august in Romania

Citeste si: Ultima ora. Unde este obligatoriu sa purtam masca. Raed Arafat: "Este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani"

Potrivit

acestora, ” ambulanţa abia după două zile a venit, în data de 29.07.2020, transportându-i ulterior la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti”.

”După o evaluare sumară, au fost puşi să semneze că se vor interne la domiciliu, pe motiv că nu mai sunt locuri disponibile, deşi aceştia au susţinut că starea lor de sănătate precară le-ar putea pune în pericol viaţa”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia relatează că, în cursul zilei de joi, poliţistul a luat din nou legătura cu DSP Bucureşti, deoarece se simte mai rău.

Dificultăţile de respiraţie s-au agravat, atât pentru el, cât şi pentru copii, manifestând stări de vomă cu cheaguri de sânge, starea sa de sănătate şi a acestora fiind deteriorată în condiţiile în care el şi familia sa nu au fost evaluaţi medical de un specialist.

DSP Bucureşti l-a pus în aşteptare, menţionând că vor trimite o ambulanţă, deşi în urmă cu numai două zile au spus la fel şi au trimis după mai bine de 48 ore. Din moment în moment, starea colegului şi a familiei acestuia se poate agrava, aceştia fiind neputincioşi în faţa unui sistem depăşit de situaţie”, au mai scris sindicaliştii.

Aceştia afirmă că ”e strigător la cer ceea ce se întâmplă cu cei infectaţi cu coronavirus, haosul şi indolenţa domnind în instituţiile statului cu atribuţii în combaterea pandemiei”.

Sunt impardonabile greşelile pe care le fac cei care sunt puşi să gestioneze această situaţie delicată, iar asta nu poate fi decât o dovadă a incompetenţei care a acaparat sistemul public de sănătate din România”, au încheiat sinficaliştii.

Sefa DSP bucuresti a intervenit in acest caz

Urmare a mediatizării de către organizaţia noastră a situaţiei dramatice prin care trece colegul nostru Buciuc Ciprian din cadrul Secţiei Regionale de Transporturi Bucureşti, infectat cu Covid-19, directorul DSP Bucureşti, Oana Nicolescu, a intervenit, iar în acest moment colegul nostru împreuna cu soţia şi cei doi copii minori sunt internaţi într-o rezervă a Institutului Matei Balş, fiind sub observaţie medicală, unitatea spitalicească făcându-le analize la sânge şi analize cu raze X”, a transmis Sindicatul Europol.

Citeste si: Coronavirus România, 30 iulie. Un nou record negativ. Câte cazuri noi sunt?

Citeste si: Va fi si mai rau! Nelu Tataru: "Urmeaza doua saptamani grele cu cresterea numarului de cazuri"

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ali isi infrunta din nou propriul frate! Afla ce anume il determina sa il infrunte pe Pilot si cum se va sfarsi duelul lor, ASTAZI, intr-un nou episod din serialul...

Ianis Hagi a câştigat TITLUL în Scoţia cu Glasgow Rangers: Primul trofeu pentru club, după 10 ani

Reacția emoționantă a lui Traian Băsescu când a aflat că fiica sa, Ioana a fost condamnată la închisoare (SURSE)

Ali si Sevda se casatoresc! Afla cum va reactiona familia tinerei si ce masuri radicale va lua Uygar, ASTAZI, intr-un nou episod din serialul "Dragoste si secrete", de...

E razboi la Puterea dragostei! Ce secrete s-au mai aflat? Mihai nu mai e asa de tacut: "Am vazut-o!"Nu pierde Puterea dragostei, ASTAZI, de la 11:00 si de la 17:00

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies