Ultima ora. Unde este obligatoriu sa purtam masca. Raed Arafat: "Este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani"

Author: Luiza Stama
Actualizat: 29 ian 2021, 19:15

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a prezentat noile restricţii decise în şedinta de Guvern de miercuri.

Unde este obligatoriu sa purtam masca

”În seara aceasta (miercuri) a fost adoptată modificarea anexelor 2 şi 3 ale Hotărârii de Guvern nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020.

Măsurile care au fost propuse şi adoptate sunt următoarele: Prima mărură, purtarea măştii în spaţiile publice.

Astfel articolul spune în următorul fel: purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise cum ar fi pieţele târgurile, zonele de aşteptare, cum ar fi staţii de autobuz, peroane şi alte le asemenea, falezele, zonele în care se desfăşoară serbări publice, pelerinaje,

exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare stabilite prin hotărârea Comitetului Judeţean sau al Municipiului Bucureşti pentru Spitaţii de Urgenţă.

Citeste si: Ultima ora! Suntem obligati sa purtam masca si afara! De cand se aplica decizia CNSU

Citeste si: O piață din București a fost închisă din cauza coronavirusului. Ce au descoperit inspectorii din sănătate?

Spaţiile şi intervalele orare se hotărăsc la propunerea DSP, luând în considerare posibilitatea prezenţei concomitent a unui număr mare de persoane în spaţiile şi în intervalele orare respective unde se constată dificultăţi în păstrarea ditanţei fizice de protecţie sanitară, stabilite în condiţiile legii”, a declarat Arafat.

Cei care administrează spaţiile publice vor fi obligaţi să afişeze anunţuri privind obligativitatea purtării măştii de protecţie.

Totodată, administratorii sau proprietarii spaţiilor publice deschise, stabilite potrivit alin.1 afişează la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective. Adică acest lucru trebuie să fie vizibil, dacă ia decizia CJSU la propunerea DSP să impună masura portului măştii în spaţii deschise, în anumite intervale orare, în spaţiile respective sau la intrare trebuie să fie afişat acest lucru ca să fie cunoscut de populaţie”, a adăugat şeful DSU.

Curs valutar BNR marți, 10 ianuarie 2023. Euro crește, iar dolarul american scade. Care sunt noile cotații

Citeste si: Restrictii de la 1 august: e oficial! Ce masuri pregatesc autoritatile

Citeste si: Amenzi masca obligatorie: cat platesti daca nu porti masca in spatiile deschise

 

 


Patrick, pus la zid de Mihaela, după ce a fost desemnat favoritul publicului în Gală! „Acum, Patrick, e foarte sigur pe el, e cel mai votat” Iată cine a fost fata care i-a luat apărarea!

După ce a fost desemnat cel mai votat concurent, Patrick și-a schimbat atitudinea și unele fete l-au pus la zid! Iată ce controverse răsunătoare s-au iscat in casa fetelor si cine i-a sărit in apărare lui Patrick!

Cookies