Ultima ora! Suntem obligati sa purtam masca si afara! De cand se aplica decizia CNSU

,

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a stabilit noi măsuri pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2.


In articol:

Astfel, este instituită, printr-o decizie, obligativitatea purtării măştii de protecţie, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise stabilite prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică.

De asemenea, s-a decis închiderea teraselor după ora 23.00 şi până la ora 06.00. Pe plajă pot sta mai aproape de 2 metri doar persoanele din aceeaşi familie, respectiv copii şi părinţi sau bunici.

CNSU a aprobat, în şedinţa de marţi hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spaţiilor/activităţilor unde există un risc crescut de infectare, arată un comunicat de presă al Executivului. Propunerile transmise prin hotărârea CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului.

Comitetul a făcut prin această hotărâre, în baza analizei specialiştilor, următoarele propuneri:

- Instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului judeţean sau al Municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, cu avizul direcţiei de sănătate publică.- Spaţiile şi intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creşterii numărului persoanelor prezente concomitent în spaţiile şi în intervalele orare respective, ca efect al desfăşurării unor activităţi individuale sau de grup.

Citeste si: Guvernul pregătește noi măsuri anti-COVID! Ce restricții se vor impune pentru a micșora numărul mare de cazuri!

Citeste si: Masca devine obligatorie în spațiile deschise în acest județ din România. De când se aplică măsura?

- Se exceptează de la această

măsura următoarele categorii de persoane persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută şi copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

- Interzicerea comercializării şi consumului produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00-06.00.


- În afara intervalului menţionat, operatorii economici care desfăşoară aceste activităţi, au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul.

- Interzicerea desfăşurării activităţii cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.

- Pentru plaje, distanţa mai mică de 2 metri între persoane/şezlonguri este permisă numai pentru soţi şi copii însoţiţi de adulţi (părinţi, bunici)”, conform sursei citate.

Propunerile transmise prin Hotărârea CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat la Digi 24 că măsurile intră în vigoare de la 1 august.

Citeste si: De ce nu ar trebui refolosită masca de protecție? Greșeala pe care o fac foarte mulți români

Citeste si: Eroare gravă la testele Covid făcute în România: "Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Sevda si Ali, in mare pericol! Afla ce se va intampla cu cei doi indragostiti, ASTAZI, intr-un nou episod captivant din serialul in “Dragoste si secrete”, de la ora 20:00, la...

Alexandru Rafila atrage atenția: 'Transmisibilitatea este mai ridicată în cazul tulpinii din Marea Britanie'. Soluția pe care o propune

Cum arată soția celebrului Valeriu Gheorghiță? Este extrem de frumoasă. Detalii neștiute despre coordonatorul campaniei de vaccinare

Rezultate definitivat 2020. Rezultatele pot fi verificate pe EDU.RO

Atacuri dure intre concurenti! "Am facut videochat!" Prezentatoare Puterea dragostei este socata de ce se intampla in casa! ASTAZI, de la 11:00 si de la 17:00, la Kanal D

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies