Guvernul pregătește noi măsuri anti-COVID! Ce restricții se vor impune pentru a micșora numărul mare de cazuri!

,

Guvernul pregătește noi măsuri împotriva Covid-19! Premierul Ludovic Orban a anunțat marți noile măsuri pe care le-ar putea lua Guvernul pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus.


In articol:

Guvernul pregătește noi măsuri împotriva Covid-19!  Orban a declarat că în ședința CNSU de marți vor fi făcute propunerile, urmând ca în ședința de guvern de miercuri să fie adoptate. Printre acestea se numără purtatul măștii în aer liber în zonele aglomerate, dar și limitarea programului pentru anumite terase și cluburi, informează Digi24.

„Singurele discuții sunt legate de limitarea programului la cluburi și terase, dar numai în anumite zone unde e gradul de răspândire mai mare, deci nu la

nivel național, este vorba de măsuri un pic mai clare legate de plaje, pentru că și pe plaje există un risc epidemiologic mare, iar acolo propunerea e să se elimine excepția legată de persoanele aparținând unei familii, să fie regula de distanțare aplicată tuturor, cu excepția copiilor. De asemenea, e discuția legată de posibilitatea introducerii obligativității purtării măștilor în spații deschide aglomerate”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a precizat că masca va fi obligatorie în zonele aglomerate, cum sunt de exemplu falezele, piețele sau târgurile, însă decizia de impunere a măsurii va fi luată la nivel local.

„Am avut ieri ședință, deja există o propunere formulată din partea specialiștilor din cadrul Comitetului Național de Suport Tehnico Științific să nu decidem noi la nivel național, ci să lăsăm la comitetele județene pentru situații de urgență să decidă.

Guvernul pregătește noi măsuri împotriva Covid-19!

Guvernul pregătește noi măsuri împotriva Covid-19! Știm foarte clar că există anumite tipuri de activități.

De exemplu pe faleză, în Galați sau Brăila e o asemenea aglomerație, interacțiunea e foarte apropiată și singura soluție pentru reducerea riscului este purtarea măștii.

De asemenea, în piețe, târguri sau în locuri unde se așteaptă mulți oameni. Măsura va fi numai pe anumite intervale orare în care există aglomerație și numai pentru anumite tipuri de activități.

În București sunt anumite zone unde există aglomerație. Asta va analiza comitetul municipal”, a declarat premierul.

Ludovic Orban a cerut, din nou, o intensificare a controalelor urmate de sancțiuni pentru cei care nu respectă regulile.

Citeste si: Coronavirus România, 28 iulie. Un nou bilanț îngrijorător

Citeste si: Cat va costa vaccinul pentru Covid-19? Pretul maxim in tarile bogate

Citeste si: Vaccinul impotriva coronavirusului este gata sa intre in utilizare. Cand va fi disponibil

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Masca devine obligatorie în spațiile deschise în acest județ din România. De când se aplică măsura?

BREAKING - Simona Halep s-a retras de la Wimbledon: Cu mare tristețe vă anunț

BOMBĂ în SHOWBIZ! Cine este tatăl copilului Andreei Mantea? S-a aflat adevărul! Nu este Cristi Mitrea!

Coronavirus România, 28 iulie. Un nou bilanț îngrijorător

Turcia a reintrat în "zona verde"! Turistii romani pot calatori din nou in Turcia fara a intra in izolare la intoarcere! Iata de cand isi vor relua tour-operatorii...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies