Masti gratuite pentru bucuresteni. Cine poate sa primeasca zilnic masca de protectie pana la sfarsitul anului

Autoritatile vin in sprijinul bucurestenilor! Cine ar putea sa primesca zilnic masca de protectie impotriva coronavirusului?


In articol:

Consilierii municipali ALDE au depus un proiect de hotărâre conform căruia persoanele din grupuri vulnerabile, precum şi cele de peste 65 de ani din municipiul Bucureşti ar putea să beneficieze de câte o mască pe zi, până la sfârşitul anului, anunţă Tudor Tim Ionescu, într-o postare pe Facebook.

"Am depus proiectul de hotărâre de consiliu pentru oferirea persoanelor vulnerabile, precum şi persoanelor de peste 65 de ani din municipiul Bucureşti a câte o mască pe zi, în fiecare zi, până la sfârşitul anului 2020. În actuala stare de alertă avem obligaţia de a purta măşti în spaţii închise şi transport în comun, dar îşi permite toată lumea achiziţionarea acestui număr important de măşti? Doctorii recomandă ca masca să fie schimbată după 2 - 3 ore maxim", arată consilierul municipal ALDE.

El adaugă că este responsabilitatea autorităţilor să vină în sprijinul cetăţenilor.

"Guvernul are obligaţia de a sprijini cetăţenii din toată România în aceste momente grele, mai ales pe cei din grupurile vulnerabile. În aşteptarea acestui sprijin, am ales să iniţiez, alături de colegii mei, acest proiect în Bucureşti", precizează consilierul general ALDE.

Într-o declaraţie pentru AGERPRES, Tudor Tim Ionescu a arătat că Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti va fi mandatată să organizeze procedura în vederea implementării, dar şi că măştile ar urma să fie acordate persoanelor care fac solicitare în acest sens.

Conform proiectului, ASSMB va fi mandatată să achiziţioneze măşti de unică folosinţă cu trei straturi, într-o cantitate suficientă pentru a oferi o mască pe zi, până la sfârşitul anului 2020, fiecărui cetăţean al municipiului Bucureşti de peste 65 de ani sau care are venitul minim garantat pe lună.

Citeste si: Bomba cu efect intarziat! Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarma despre al doilea val de infectari

Citeste si: Trecem la starea de alerta maxima! Orban: "Suntem democratie, dar nu suntem anarhie"

Citeste si: Trei ani de inchisoare daca nu porti masca! Duminica a intrat in vigoare decizia

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate